• home
 • video
 • pas verschenen

  Jolien D'hoore grijpt naast de winst in Drentse Acht van Westerveld

  De sprint van D'hoore verliep niet vlekkeloos.

  Jolien D'hoore (Mitchelton-Scott) is tweede geworden in de Drentse Acht van Westerveld. De Amerikaanse Alexis Ryan was haar te snel af in een massaspurt. "Ik kon niet de perfecte sprint rijden en da's frustrerend, want ik voelde me goed", zei D'hoore.

  In de plaatselijke ronden waagden enkele rensters hun kans, maar uiteindelijk draaide het na 143 km toch uit op de verwachte massasprint. Daarin bleek de Amerikaanse Alexis Ryan net iets sneller dan Jolien D'hoore. De Australische Chloe Hosking werd derde.

  Voor D'hoore verliep de springt niet vlekkeloos. "In de aanloop naar de sprint sprong ik van het ene naar het andere wiel. Ik koos één kant van de weg, maar moest toen op het voetpad springen. Ik kon dus niet de perfecte sprint rijden en dat is frustrerend, want ik voelde me goed."