• home
 • video
 • pas verschenen

  Afscheidnemende Roger Vanden Stock: "Mijn vader kan trots zijn"

  Roger Vanden Stock neemt afscheid van Anderlecht.

  0 / 0
  Zondag geeft Roger Vanden Stock definitief de fakkel door aan Marc Coucke. Dan komt een einde aan meer dan 22 jaar voorzitterschap van Anderlecht. "Het lijkt alsof ik de laatste tijd altijd tranen in mijn ogen heb. Het afscheid zondag zal emotioneel worden."

  "Afscheid na 42 jaar doet toch pijn"

  Vandaag sprak Roger Vanden Stock een laatste keer als voorzitter van Anderlecht. "Ik sta hier toch met een gevoel van pijn. Als je na 42 jaar afscheid moet nemen van je lievelingsclub waarmee je alles hebt meegemaakt, dan doet dat toch pijn."

  "De laatste weken zijn heel moeilijk geweest door die overname. Maandag vertrek ik met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen om een maand te rusten zonder voetbal. Ik weet nog niet hoe erg ik het ga missen."

  "Ik heb mijn taak vervuld"

  Roger Vanden Stock volgde in 1996 zijn vader op. "Ik ben trots dat ik mijn vader kon opvolgen. In een periode van 22 jaar wonnen we 10 titels en hebben we elk jaar Europees voetbal gespeeld", zegt de nu 75-jarige Vanden Stock. "Ik denk dat mijn vader trots kan zijn op zijn zoon. Ik heb mijn taak vervuld."

  "Ik volgde iemand op die alles had gewonnen. Iedereen keek met argusogen naar wat ik zou doen. Ik herinner me dat ik vier jaar heb moeten wachten op een eerste titel. Toen hebben we veel financiële risico's genomen en dat heeft geloond."

  "Hoop dat Van Holsbeeck afscheid krijgt dat hij verdient"

  Zondag wordt speciaal voor Vanden Stock. "Zondag is de wedstrijd tegen Antwerp mijn laatste wedstrijd als voorzitter van Anderlecht. Daarna ben ik een gewone supporter. Ik zal natuurlijk blijven supporteren voor mijn club."

  "Het afscheid in het stadion zal emotioneel zijn. Het lijkt alsof ik de laatste tijd altijd tranen in mijn ogen heb. Dat was zo bij mijn laatste CL-match op Celtic en nu bij het afscheid voor de pers ook."

  En wat met Herman Van Holsbeeck? "Herman heeft altijd gezegd dat hij zou stoppen als ik weg zou gaan, maar ik denk dat de club Herman nog nodig zal hebben. Ik hoop dat hij het afscheid zal krijgen dat hij verdient."