• home
 • video
 • pas verschenen

  Testmatch die beslist over degradatie? Bijna helft van surfers stemt "ja"

  Zondag wordt er beslist over het behoud in 1A.

  0 / 0
  Als KV Mechelen en Eupen zondag hetzelfde resultaat neerzetten, zakt Eupen op basis van één doelpunt. Filip Joos zou liever een testmatch zien vertelde hij in Extra Time en ook u voelt wel iets voor dat idee. Meer dan 46 procent van de surfers stemde voor.

  Uitslag: Wat vindt u doorslaggevend voor het behoud?

  • Een testmatch - 46,64% (8749 stemmen)
  • Onderling resultaat - 29,24% (5485 stemmen)
  • Het doelsaldo - 24,12% (4524 stemmen)

  Totaal stemmen: 18758
   

  Zondag beslist toch nog het doelsaldo

  De strijd om het behoud in de Jupiler Pro League is razend spannend. Op een speeldag van het einde gaat KV Mechelen (15e) Eupen (16e) vooraf op basis van het doelsaldo (-20 tegenover -21).

  Op de slotspeeldag krijgt KV Mechelen zondag Waasland-Beveren over de vloer, Eupen ontvangt Moeskroen. Als de twee teams hetzelfde resultaat neerzetten, blijft KV Mechelen in de hoogste klasse voetballen op basis van één doelpunt.

  "Het zijn de regels, maar ik vind het oneerlijk", zei onze commentator Filip Joos maandag in Extra Time. "Dan vind ik het onderlinge resultaat of een testmatch correcter." Ook de Sporza-surfer is dus niet erg blij met de huidige gang van zaken. Net geen kwart van de 18758 stemmers vindt dat het doelsaldo beslissend moet zijn.

  Bijna 30 procent vindt dat het onderling resultaat de doorslag zou moeten geven. In dat geval zou Eupen in 1A blijven. Het boekte immers een ruimere zege, 4-1 tegenover de 1-0 zege van KV Mechelen in eigen huis.

  Het ballonnetje dat Joos opwierp over de testmatch krijgt veel steun. 8.749 mensen zouden bij een gelijk resultaat nu zondag graag een match tussen Eupen en KV Mechelen over het behoud laten beslissen. Misschien een idee voor volgend seizoen?