• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Nainggolan komt afscheid nemen van ex-ploegmaat Astori

  Nainggolan speelde jarenlang samen met Astori bij Cagliari en Roma.

  0 / 0
  In Firenze neemt de Italiaanse voetbalwereld afscheid van Davide Astori. De 31-jarige speler van Fiorentina overleed vorig weekend aan de gevolgen van een hartaanval. Heel wat voetballers, ploegmaats en oud-ploegmaats, wonen de plechtigheid bij in de Basiliek van Santa Croce. Voor de kerk staan duizenden supporters om hun steun te betuigen.

  Al om 7 uur 's ochtends, 3 uur voor de begrafenis, stroomde de massa toe. Toen de lijkwagen arriveerde, steeg er een luid applaus op, de naam van Astori en "grande capitano" (grote aanvoerder) galmden over het plein.

  Daarna werd het minutenlang stil, terwijl Fiorentina-sjaals en vlaggen in de lucht gestoken werden. De spelers van Fiorentina, die te voet naar de kerk gingen onder aanvoering van middenvelder Badelj, kregen eveneens applaus.

  Juventus- en Italië-verdediger Chiellini, die gisteren nog de kwalificatie voor de Champions League vierde bij Tottenham, verscheen in tranen, samen met Buffon, nog Juve-maats en coach Allegri. Van de meeste Serie A-teams was er een afvaardiging, onder meer Francesco Totti vertegenwoordigde Roma.

  Aan het Artemio Franchi-stadion waren ook duizenden mensen samengekomen. De begrafenisstoet passeerde er langzaam op weg naar de kerk. 

  Voetballers:

  Supporters: