Ga naar de inhoud

meest recent

Heeft u een minuut? Kijk dan naar een flitsende slotfase in de NBA

 do 8 maart 2018 09:31
DeMar DeRozan (l) en Blake Griffin (r) verzorgen het spektakel.
In de NBA-wedstrijd tussen de Detroit Pistons en de Toronto Raptors gaat het pijlsnel in de slotminuut van het vierde kwart. Blake Griffin en DeMar DeRozan scoren slag om slinger. Uiteindelijk winnen de Raptors in overtime. Het team uit Canada plaatst zich als eerste voor de play-offs.

De dunk van DeMar

30 seconden voor het einde staat het 109-109 in Detroit - Toronto. Het signaal voor de sterspelers om het gaspedaal in te duwen.

DeMar DeRozan opent het spektakel met een schijnbeweging en een sprongschot (109-111). Blake Griffin antwoordt voor de Pistons met een tweepunter en een vrijworp (112-111).

Met nog 4 seconden op klok dunkt DeRozan Toronto weer op voorsprong. Na een vrijworp leiden de Raptors met 112-114.

Gewonnen spel? Neen. In de allerlaatste seconde sleept Griffin extra speeltijd uit het vuur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De inspanning van DeMar

In de extra speeltijd is het DeMar DeRozan die de Raptors over de streep trekt. Hij dribbelt het hele terrein over om de vrijstaande Fred VanVleet aan te spelen. Die beslist de wedstrijd: 119-121.

Dankzij die zege heeft Toronto zich als eerste club verzekerd van een ticket voor de play-offs in de NBA. DeRozan stapte van het terrein met 42 punten, achter de naam van Blake Griffin stonden 31 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.