• home
 • video
 • pas verschenen

  Gert Verheyen: "Zuur voor Tottenham"

  Einde verhaal voor Dembélé en Tottenham in de Champions League.

  Tottenham heeft het niet gered in de Champions League. "De best voetballende ploeg moet het toneel verlaten", reageert Gert Verheyen, maar de oud-international is niet van mening dat Juventus de zege gestolen heeft. "De Italianen hebben hun klasse aangesproken."

  "Met Juventus ben je nooit klaar"

  Voor Tottenham is de Champions League afgelopen. De Engelse club verslikte zich in de achtste finales in Juventus. Na een gelijkspel in Turijn (2-2) verloren Dembélé en Vertonghen gisteren met 1-2 in eigen huis.

  "Met Juventus of Real Madrid ben je nooit klaar", vertelt Gert Verheyen (foto), die gisteren voor Proximus 11+ in Londen was. "Dat zijn twee clubs die altijd lang meedraaien in de Champions League en daar moet je op elk moment rekening mee houden."

  "Tottenham kwam iets minder uit de kleedkamer, vond ik. Juventus pakte in de tweede helft ook uit met een aparte tactiek. Plots kwamen twee backs opdraven, terwijl de Italianen nog geen bal tussen de palen hadden getrapt."

  "Die dubbele flanken hebben een impact gehad. Enkele minuten na de invalbeurten van Asamoah en Lichtsteiner boog Juventus de achterstand om in een 1-2-voorsprong."

  "Tottenham was het helemaal kwijt. Ze kregen een tik en konden hun eigen spel niet meer ontwikkelen."

  "Best voetballende ploeg ligt eruit"

  "Het is zuur voor Tottenham", gaat Gert Verheyen voort, "want deze wedstrijd verdiende geen verliezer. En over de twee matchen vond ik de Engelsen beter, maar Juve heeft de kwaliteit om zich te kwalificeren zonder de beste ploeg te zijn. Dat hebben ze nog maar eens getoond."

  "Het spel van Tottenham kost ook veel krachten. Ze zetten hoog druk op de verdediging, ze dekken door en spelen graag man op man. Dat vergt concentratie en fysieke inspanning."

  "Dat Juventus twee keer scoort, vind ik geen toeval, ik noem het ook geen geluk. Het is de klasse die spreekt op een belangrijk moment."

  "Er moest er een uit. En dat was de best voetballende ploeg", besluit Verheyen.