• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Gent- en -Club-speler Jørgensen stopt: "Prachtige jaren in België"

  Jørgensen bedankt alle supporters via zijn Instagram.

  Met "tranen in de ogen" heeft Jesper Jørgensen zijn pensioen in het professionele voetbal aangekondigd. "Ik wil veel mensen bedanken", luidt het op Instagram. De toestand van zijn rechterknie maakte het onmogelijk te doen wat hij het liefste doet.

  "Veel dankbaarheid"

  "Ik wil iedereen bedanken voor alle vriendelijke woorden en de steun tijdens mijn carrière als professionele voetballer. Dan denk ik aan familie, ploegmakkers, de staf en uiteraard alle supporters", laat Jørgensen -die als centrale middenvelder fungeerde- weten.

  "Mooie herinneringen aan jaren in België"

  "Ik ben dankbaar voor de mooie herinneringen die ik heb van al de jaren in Esbjerg fB en mijn vijf jaar in België", zegt Jørgensen nog. "Elk hoofdstuk heeft een eigen plekje in mijn hart."

  "Nu is het tijd geworden om uit te blazen en mezelf voor te bereiden op een nieuwe carrière. De tijd zal vertellen wat en waar dat zal zijn. #thanks #seeyousoon", besluit de 32-jarige Deen.

  Vijf mooie jaren in België

  In januari 2011 ruilde Jørgensen Esbjerg fB voor KAA Gent. Daar speelde hij in anderhalf seizoen 52 wedstrijden. Hij scoorde daarin 13 goals.

  Van KAA Gent ging Jørgensen naar Club Brugge, waar hij 62 wedstrijden speelde. Voor blauw-zwart maakte hij 8 doelpunten.

  Voor zijn terugkeer naar Esbjerf fB, dat ondertussen in de Noorse Superligaen (hoogste afdeling) speelde, kwam hij nog uit voor Zulte Waregem.

  Het Essevee-shirt droeg Jørgensen 40 keer. Hij kwam er twee keer tot scoren toe.

  Instagram Jesper Jørgensen: