• home
 • video
 • pas verschenen

  Australië kiest Graham Arnold nu al als opvolger van Van Marwijk na WK

  Graham Arnold stond ooit in de spits bij Club Luik en Charleroi.

  Na het WK in Rusland geeft Bert van Marwijk het bondscoachschap van Australië door aan Graham Arnold. Dat heeft de Australische bond (FFA) vandaag bekendgemaakt. De ex-spits van Club Luik en Charleroi moet het land naar het WK 2022 leiden.

  Nadat Australië zich met de nodige moeite en langs de barrages voor het WK van komende zomer had geplaatst, stapte Ange Postecoglou op. In januari koos Australië voor Bert van Marwijk om het team op het WK te begeleiden.

  Maar de FFA wilde voor de volgende WK-cyclus graag weer een Australische coach. De keuze voor Arnold was logisch. De 54-jarige oud-aanvaller maakte naam in de A-League door als eerste coach met verschillende clubs kampioen te worden (Sydney en Central Coach Mariners).

  "Voelt alsof ik Socceroos nooit verlaten heb"

  Arnold heeft ook al een pak ervaring bij de nationale ploeg, want hij nam na het WK 2006 één jaar over van Guus Hiddink, zonder veel resultaat toen evenwel. "Maar ik leerde heel veel van mijn fouten van toen", legde Arnold uit. "Nu 10 jaar later ben ik een heel andere persoon."

  Van 2008 tot het WK van 2010 was hij trouwens ook nog assistent van de nationale ploeg. "Het voelt alsof ik de Socceroos nooit verlaten heb. Ik weet wat de job inhoudt. Het is een zware job, maar ik voel me er helemaal klaar voor."