• home
 • video
 • pas verschenen

  Ann Wauters naar Final Four: "Hopelijk tegen Emma in de finale"

  Ann Wauters en Emma Meesseman spelen allebei de Final Four.

  Ann Wauters heeft haar eerste wedstrijd gespeeld na maanden blessureleed. Ze plaatste zich met haar Turkse club voor de Final Four van de Euroleague. Belangrijker: haar knie heeft het gehouden. "Een grote opluchting", reageert ze bij Sporza.

  "Het ging goed"

  Ann Wauters won met Yakin Dogu in de kwartfinales van de Franse club Bourges (heenmatch: 83-67 / terugmatch: 85-66). De leading lady van het Belgische basketbal stond 7 minuten op het parket. Ze scoorde 4 punten en plukte 1 rebound.

  "Het zijn mijn eerste minuten na meer dan twee maanden blessureleed. Daar ben ik heel blij om", vertelt Wauters. "Het was geen makkelijke periode, maar het ging goed op het parket en dat is een grote opluchting."

  "Ik heb veel geluk gehad in mijn carrière. Het was de allereerste keer dat ik midden in het seizoen uitviel. Ik begon te twijfelen en vroeg me af of mijn knie het wel zou houden."

  "Ik ben nog niet voluit moeten gaan. In het vierde kwart was de wedstrijd gespeeld, maar het voelde wel goed. Hopelijk ben ik helemaal fit voor de Final Four."

  "Mijn 12e Final Four"

  Ook Emma Meesseman heeft zich geplaatst voor de Final Four. Zij won met haar Russische club Jekaterinenburg twee keer van Praag (heenmatch: 97-70 / terugmatch: 73-54). Meesseman was gisteravond goed voor 17 punten en 11 rebounds.

  "In de halve finales neemt ze het op tegen titelverdediger Koersk", weet Ann Wauters. "Hopelijk zien we mekaar in de finale."

  "Ik kijk er echt hard naar uit. Het wordt mijn 12e Final Four. Daar wil ik een grotere rol spelen dan gisteravond. Ik heb nog 6 weken om me optimaal voor te bereiden."

  Wauters en Yakin Dogu nemen het in de halve finales op tegen de Turkse club Fenerbahçe of Sopron uit Hongarije. De Final Four vindt plaats in het weekend van 20 april.