• home
 • video
 • pas verschenen

  "Degraderen zou een drama zijn, en dat is nog een understatement"

  Van Wijk (midden) op de persconferentie gisteren.

  Het is money-time voor Dennis van Wijk en KV Mechelen. Zondag moet het gebeuren op de allerlaatste speeldag van de competitie. Het = het behoud in de hoogste afdeling afdwingen. "Ik verwacht een topprestatie van mijn spelers", zegt de trainer van geel-rood.

  "Natuurlijk is er wat spanning, maar niet overdreven"

  De match van de laatste kans is het zondag voor KV Mechelen, dat in een doodstrijd verwikkeld is met Eupen. De belangen zijn enorm, zo weet ook KVM-trainer Dennis van Wijk.

  "We proberen de druk zoveel mogelijk weg te houden. Het zijn de mediabelangstelling en de beleving van de supporters die voor extra druk zorgen, maar ik moet zeggen: voor ons valt het nog mee. Het niveau van de trainingen is ook heel hoog."

  "We hebben al wat klopjes gehad de voorbije weken, maar daar moet je mee omgaan en je moet die filteren naar een positieve vibe. Dat lukt zeer goed. Natuurlijk is er wat spanning, maar niet overdreven. Echt niet. Iedereen weet waar we voor staan, dus op dat vlak is het heel duidelijk."

  "Spelers moeten kunnen omgaan met de druk en het publiek. Ze moeten in alle omstandigheden een topprestatie kunnen leveren en die wordt zondag van de spelers verwacht."

  "We staan een doelpuntje voor, maar dat is eigenlijk niks"

  Winnen tegen Waasland-Beveren volstaat misschien niet, dat is het eigenaardige van de zaak. KV Mechelen heeft een beter doelsaldo, maar daar kan Eupen op de slotdag zomaar weer verandering in brengen. 

  Van Wijk: "Dat is de onzekerheid. We hebben het in eigen handen gehad, maar dat is gekeerd. We staan nu een doelpuntje voor, maar dat is eigenlijk niks. Als wij zondag met 1-0 winnen en Eupen met meer, dan degraderen wij."

  "Het lijkt me logisch dat we ook Eupen-Moeskroen in de gaten houden. Er zijn in het verleden wat dingen gebeurd, maar we gaan er niet vanuit dat ze zich zullen herhalen. Wie voetbalt, wil immers winnen. Dat geldt voor ons, voor Waasland-Beveren, voor Eupen én voor Moeskroen. Iedereen speelt voor een premie en zijn eigen toekomst."

  Niettegenstaande zou degraderen met 1 doelpunt verschil heel wreed zijn. "Ik heb het met Roeselare al eens meegemaakt, dat we door een slechter doelsaldo in de nacompetitie verzeild geraakt zijn. Dat was al bitter, laat staan dat je met 1 goal zou degraderen. Degraderen zou gewoon een catastrofe zijn, en dat is dan nog een understatement."

  Interview met Dennis van Wijk:

  KV-supporter Jos: "Nu trainen ze tenminste weer zoals het moet"

  Jos is een trouwe supporter van KV. Hij pikt geregeld een training mee. Volgens hem zijn er fouten gemaakt, door het bestuur en de vorige trainer, Aleksandar Jankovic.  

  "Onder Jankovic begonnen ze om 10.45u te trainen en om 11.30u was er al niemand meer. Er zat niks meer in de ploeg. Nu trainen ze van 10.30u tot 12.30u, dat is veel beter. Dennis van Wijk pept de spelers op. Ze hadden hem vroeger moeten binnenhalen, want Jankovic had nooit mogen terugkeren. Er zijn stommiteiten gebeurd door het bestuur."