• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Martinez zal moeilijk naast Batshuayi kunnen als hij blijft scoren"

  Wilmots haalde Batshuayi bij de Rode Duivels.

  In een interview op de officiële website van de Bundesliga heeft ex-bondscoach Marc Wilmots zijn licht laten schijnen over de verhuis van Rode Duivel Michy Batshuayi naar Borussia Dortmund. "De juiste keuze", vindt Wilmots. "Zijn glimlach valt echt op."

  "Verhuis naar Dortmund, was voor Batshuayi de juiste keuze"

  Marc Wilmots haalde als bondscoach Michy Batshuayi bij de Rode Duivels. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus in 2015 maakte hij zijn debuut. Wilmots denkt dat een uitleenbeurt aan Borussia Dortmund de juiste keuze was voor de spits.

  "De stijl van voetbal van Dortmund past goed bij Batshuayi", vertelt Wilmots op de officiële site van de Bundesliga. "Er staan technisch begaafde spelers achter hem zoals Reus, Götze en Schürrle. Hij zal echt kunnen profiteren van het snelle en directe aanvalsspel. Ze spelen zelden met de lange bal."

  "Hij zal ook kunnen rekenen op slimme ballen van achteruit van Kagawa en Castro. Bovendien zal hij zich echt amuseren in het stadion van Dortmund. Naar Borussia Dortmund gaan, was voor hem echt de beste keuze."

  Past hij beter in Duitsland dan in Engeland? "Dat is moeilijk te zeggen. In de Bundesliga wordt er aanvallender gespeeld, dus dat past wel bij hem, maar hij heeft ook in Engeland laten zien dat hij kan presteren."

  "Martinez zal moeilijk naast hem kunnen kijken als hij zo blijft scoren"

  In welk opzicht heeft Batshuayi de voorbije maanden het meeste vooruitgang geboekt? "Zijn charisma. Hij speelt echt met veel zelfvertrouwen. Hij gaat op het veld geen duels meer uit de weg. Hij toont dat hij robuust is."

  "Je kan ook zien dat hij deze uitdaging met heel veel zin aangegaan is. Zijn glimlach is me echt opgevallen. Hij moet nu blessurevrij blijven. Hij speelde bij Chelsea niet veel dus het is wel aanpassen om nu twee matchen per week te spelen."

  Batshuayi hoopt natuurlijk mee te mogen met de Rode Duivels naar het WK. "Als hij zo blijft scoren, zal het moeilijk zijn voor Roberto Martinez om hem niet mee te nemen. Ik denk dat hij in de balans ligt met Divock Origi. Batshuayi wil echt heel graag gaan. Dat is logisch. Hij is nog nooit op een groot toernooi geweest, Origi wel."

  Speelt hij volgend seizoen nog in Duitsland? "Dat is moeilijk te zeggen. Waarschijnlijk krijgt Chelsea een nieuwe coach volgend seizoen en misschien wil die wel een team rond Batshuayi bouwen. Maar ik zou me niet al te druk maken over zijn toekomst. Het belangrijkste is dat hij gelukkig is en dat betekent dat hij veel moet spelen."