• home
 • video
 • pas verschenen

  PAOK-supporters vallen tv-studio binnen en laten boodschap voorlezen

  Supporters gooiden met rollen papier.

  Boze supporters van de Griekse voetbalclub PAOK vinden het niet kunnen dat hun club 3 punten moet inleveren in de competitie na rellen. Ze drongen daarop een tv-studio binnen en lieten een boodschap voorlezen. "Dit is het grootste schandaal in de sportgeschiedenis", klonk het.

  Op 25 februari werd de wedstrijd tussen PAOK en Olympiakos stilgelegd na opstootjes in het stadion. Er werd gegooid met rollen papier en Olympiakos-trainer Oscar Garcia kreeg zo'n projectiel tegen zijn gezicht. De wedstrijd werd daarop stilgelegd, maar nadien kwam het ook buiten het stadion tot rellen, waarbij de politie traangas inzette.

  Afgelopen maandag besliste de Super League, de Griekse eerste klasse, om Olympiakos uit te roepen tot winnaar van de wedstrijd. PAOK kreeg ook een boete van 30.000 euro en moet 2 matchen achter gesloten deuren spelen.

  Het zijn vooral de verloren punten die de supporters hoog zitten, want PAOK doet nog volop mee voor de titel en staat momenteel op de 3e plaats, met 5 punten minder dan leider AEK. De PAOK-aanhang spreekt dan ook over "het grootste schandaal in de geschiedenis van de sport".

  Een 40-tal fans viel daarom gisteren de gebouwen van de Griekse openbare omroep ERT binnen en dwong een presentator om een boodschap voor te lezen. De omroep zelf veroordeelt die actie. "Dit is ondemocratisch en allesbehalve sportief", klinkt het.

  Beelden van de inval zelf zijn er niet, maar wel van de boodschap die werd voorgelezen.

  De boodschap die werd voorgelezen (Grieks):

  Het liep mis tijdens de wedstrijd tegen Olympiakos: