• home
 • video
 • pas verschenen

  Overvallers vallen triatleet aan met zaag in Zuid-Afrika

  Gwala werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

  Triatleet Mhlengi Gwala is zwaargewond geraakt aan zijn benen bij een overval. Tijdens een trainingstocht werd hij aangevallen met een zaag. Het is niet de eerste keer dat sporters het doelwit zijn van overvallers in Zuid-Afrika.

  Triatleet Mhlengi Gwala was gisteren voor dag en dauw vertrokken voor een trainingstocht in de omgeving van Durban. Op een helling werd hij van zijn fiets getrokken. Hij gaf meteen zijn gsm, portefeuille en fiets af, maar de overvallers haalden toch een zaag tevoorschijn.

  Gwala liep daarbij zware verwondingen op aan zijn beide benen, waarna de overvallers op de vlucht sloegen. Gwala slaagde erin om naar de weg te kruipen en daar hulp te vragen.

  Vooral het rechterbeen van de 27-jarige triatleet is er erg aan toe, maar dokters hebben er alle vertrouwen in dat ze zijn been kunnen redden.

  Het is niet de eerste keer dat een triatleet het slachtoffer wordt van overvallers in Zuid-Afrika. Vorig jaar werd onze landgenoot Frederik Van Lierde aangevallen op training en beroofd.

  Triatleet Henri Schoeman: "Hoe veilig zijn we op Zuid-Afrikaanse wegen?"