• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome verdedigt zich: "Ik heb alle vertrouwen in mijn team"

  Froome: "Ik ben hier om te koersen."

  Chris Froome heeft een ongemakkelijke persconferentie doorgemaakt in de aanloop naar Tirreno-Adriatico. Hij kreeg heel wat vragen over Bradley Wiggins en zijn eigen salbutamol-zaak. "Ik doe er alles aan om dit zo snel mogelijk achter de rug te hebben."

  Team Sky staat momenteel in het oog van de storm na de publicatie van een rapport waarin staat dat de wielerploeg met Bradley Wiggins voordeel heeft gehaald uit het gebruik van corticosteroïden om zo de Tour 2012 te winnen.

  Kopman Chris Froome kreeg daar uiteraard heel wat vragen over tijdens een persconferentie met de andere klassementsrenners in Tirreno-Adriatico. Maar de Brit was duidelijk: "Ik zou niet meer bij deze ploeg zitten als ik geen vertrouwen had in het team en de mensen rond mij."

  "Ik heb in de media vernomen dat de ploeg triamcinolon zou gebruikt hebben. Ik was me er niet van bewust dat Bradley dat gebruikte."

  "Ben hier om de Tirreno te rijden"

  Daarnaast werd Froome ook bestookt met vragen over zijn eigen salbutamol-zaak. In de Vuelta van vorig jaar had hij een te hoge waarde van dat middel tegen astma in zijn urine. Heel wat mensen vinden dat Froome voorlopig moet geschorst worden zolang die zaak in behandeling is.

  "Er is een procedure die moet gevolgd worden, een procedure om aan te tonen dat ik niets verkeerds heb gedaan. Dat is wat ik nu ga doen. Dit zijn geen gemakkelijke omstandigheden. Ik begrijp dat het moeilijk is voor iedereen, het is ook niet goed voor de sport. Maar we doen ons best om de zaak zo snel mogelijk uit te klaren."

  Op de vraag of hij zich op de wedstrijd kan concentreren, reageerde Froome bondig. "Ik krijg hier al heel mijn carrière mee af te rekenen. Ik heb nog tegenslagen gehad en ik heb geleerd om de zaken van elkaar gescheiden te houden. Ik ben hier om de Tirreno te rijden en me voor te bereiden op de Ronde van Italië."

  Sagan: "Niet mijn probleem"

  Ook Peter Sagan kreeg tijdens de persconferentie een vraag over de situatie van Team Sky. "Het is niet mijn probleem", reageerde de wereldkampioen kort. "Ik heb er ook niets over te zeggen. We zien later wel. We zijn hier om te koersen, toch?"