• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "PSG mist killersinstinct dat bij Real in het DNA zit"

  Het puissant rijke PSG zal ook dit jaar de Champions League niet winnen. "Dit zal coach Emery zijn job kosten", denkt Marc Degryse, die als co-commentator voor Q2 de wedstrijd volgde.

  "Plan van Zidane klopte"

  "De verwachtingen waren hoog, maar PSG heeft ze nooit kunnen inlossen. Nochtans was de sfeer in het stadion geweldig, maar op het veld waren de spelers niet in staat de match in handen te nemen. Real Madrid had de controle en kwam nooit in de problemen", zag Marc Degryse.

  "Tactisch en technisch heeft Real de match bepaald. Het plannetje van Real-coach Zidane klopte, met een heel ander middenveld. Zonder Modric, Kroos en Isco en met Vazquez en Asensio op de flanken. Dat bleek een succes."

  "Voor Real Madrid is de Champions League nog de enige manier om dit seizoen te redden en dat zag je ook. De spelers waren fantastisch klaargestoomd. Iedereen was bij de les. En Zidane heeft getoond dat hij weet wat nodig is om een match naar zijn hand te zetten."

  "Dit zal Emery zijn job kosten"

  "PSG-coach Unai Emery heeft over twee wedstrijden geen goeie beurt gemaakt. Hij heeft nu twee keer de kans gehad om de Champions League te winnen, maar ik vrees voor hem dat ze hem geen derde kans zullen geven. De uitschakeling zal Emery wellicht zijn job kosten", denkt Degryse.

  "Spelers in de juiste spirit brengen, is ook een taak van de trainer. Maar bij PSG zag je een gebrek aan geloof en grinta. Ik verwacht dat er een nieuwe coach zal komen en dat de voorzitter er in de zomer nog eens wat miljoenen zal tegenaan gooien. In vergelijking met vorig jaar heeft PSG geen stap vooruit gezet, integendeel."

  "Of Thomas Meunier nog toekomst heeft in Parijs? Ik hoop dat hij volgend jaar wel een stap vooruit zet. Tegen Real heeft Dani Alves 2 keer geen goeie beurt gemaakt, maar hij krijgt altijd de voorkeur. Misschien moet Meunier een club zoeken net onder het niveau van PSG. Op zijn leeftijd moet je iedere match spelen."

  "Barcelona, Real en City hebben streepje voor"

  "De Champions League is het grote doel van PSG, maar dat zal toch nog wat tijd en geld kosten. De Franse competitie is ook een nadeel. Daarin gaat het te makkelijk in vergelijking met de topclubs uit Spanje of Engeland in hun competitie", gaat Degryse voort.

  "Clubs als Barcelona of Real Madrid zijn dit niveau al jaren gewoon. Zij hebben die koelbloedigheid en dat killersinstinct op het juiste moment. Bij PSG zit dat nog niet in het DNA, terwijl een ploeg als Real daar heer en meester in is."

  "Wie dit seizoen uiteindelijk de Champions League zal winnen, is heel moeilijk te voorspellen. Barcelona, Real Madrid en Manchester City zijn wat mij betreft wel de sterkste ploegen. De sterkste wint niet altijd, maar die drie clubs hebben toch een streepje voor op de rest."