• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi-voorzitter Bayat: "We behoren tot de groten"

  Voorzitter Bayat maakt er geen geheimen van: Charleroi wil Europa in.

  Charleroi kon al 7 wedstrijden niet meer winnen in de competitie. Een speeldag voor het einde van de reguliere competitie maakt voorzitter Mehdi Bayat de voorlopige balans op. "We mogen ons niet langer verstoppen, Sporting Charleroi wil Europa in", klinkt het doelbewust.

  Stade du Pays ondergaat transformatie

  De Zebra's begonnen erg sterk aan het seizoen maar na Nieuwjaar stokte de machine van Mazzu. De laatste zege dateert al van 19 januari, toen Charleroi met 2-0 won tegen Moeskroen. Daarna volgden maar liefst zes gelijke spelen, de laatste thuis tegen Sint-Truiden (0-0). Toch oogt het plaatje van Charleroi knap met 51 punten en een positief doelpuntensaldo van +18. 

  Voorzitter Mehdi Bayat blijft dan ook niet bij de pakken neerzitten met het oog op eventueel Europees voetbal. Het Stade du Pays wordt binnenkort stevig onder handen genomen. "We beginnen onmiddellijk met dure werkzaamheden zodat ons stadion door de UEFA wordt goedgekeurd. We wachten de uitkomst van Play-off I niet af."

   

  "We moeten omhoog kijken"

  Charleroi mag vooruitblikken op een mooie toekomst, al waarschuwt Bayat ook voor een eventuele terugval. "Als ik de balans opmaak, overtreft die al onze verwachtingen", steekt Bayat van wal. "Maar we moeten die lijn verder trekken. We zijn geen klein broertje meer dat blij is met een succesje. We behoren tot de groten en dat brengt verplichtingen met zich mee. We moeten steeds omhoog kijken."

  "Ik heb dit vorige week ook tegen de spelers gezegd. Blijkbaar sloeg die boodschap niet aan want tegen STVV verloren we opnieuw punten. Ik heb het herhaald tegenover de technische staf, hopelijk hebben zij beter geluisterd."

  "En ik zeg het nu nog een derde keer, voor iedereen, de fans en de tegenstanders. We beschikken niet over de middelen van de allergrootste clubs maar dat compenseren we door hard te werken."

  "Crisis op het goede moment"

  Zondag neemt Charleroi het op tegen Kortrijk, dat afgelopen weekend in Brugge zo goed als zeker naast een plekje in de top zes greep. Bayat kijkt alvast positief vooruit naar de wedstrijd in Kortrijk.

  "Deze kleine crisis komt misschien op het goede moment", gelooft Bayat. "We staan net voor Play-off I en ik ben er zeker van dat we de rug zullen rechten. Het competitieformat past bij de stijl van onze ploeg."

  De Carolo's doen het goed tegen grote ploegen, dat bewijzen de cijfers. "Misschien komt het lachwekkend over, maar het is makkelijker Anderlecht te verslaan dan bijvoorbeeld KV Mechelen", vertelt Bayat. "Onze uitslagen tegen de toekomstige tegenstanders bewijzen het. Charleroi zal zeker nog indruk maken."

  Charleroi vs. 'de grote vijf': 16 op 30

  • Anderlecht: 6 op 6
  • Genk: 4 op 6
  • Gent: 3 op 6
  • Standard: 2 op 6
  • Club Brugge: 1 op 6