• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Federer dubbelt met Bill Gates voor goeie doel: 2,5 miljoen voor Afrika

  Roger Federer en Bill Gates kunnen het goed met elkaar vinden.

  0 / 0
  Voor de vijfde keer al organiseerde de Roger Federer Foundation een tennismatch voor Afrika. Tegen zijn collega Jack Sock en NBC-presentatrice Savannah Guthrie wonnen de nummer 1 van de wereld en Microsoft-miljardair Bill Gates in San Jose (Californië) met 6-3.

  De Roger Federer Foundation bestaat al 14 jaar en verzamelt geld om onderwijs aan te bieden voor kansarme kinderen in Afrika. Momenteel bereikt de stichting van de Zwitserse tennislegende al 850.000 kinderen, tegen eind 2018 willen Federer en co. het miljoen halen.

  "Met de opbrengst van vanavond gaat ons dat zeker lukken", bedankte de Zwitser iedereen na afloop: de tenniswedstrijd bracht liefst 2,5 miljoen dollar op. De 4 vorige "Matchen voor Africa" leverden samen 8,5 miljoen dollar op.

  Op en naast het tennisveld was het lachen geblazen. "Ik loop en Bill doet het denkwerk", grapte Federer.

  Jack Sock is de beste Amerikaan op de wereldranking: 10e. Savannah Guthrie presenteert The Today Show op NBC.

  Beelden en foto's van het duel: