• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische vicepremier Moetko stapt uit WK-organisatie

  Vicepremier Mutko distantieert zich van de WK-organisatie.

  De Russische vicepremier Vitali Moetko trekt zich volledig terug uit de organisatie van het WK voetbal in zijn land komende zomer. Hij diende zijn ontslag in als coördinator van het WK in de Russische regering.

  Vitali Moetko draagt zijn verantwoordelijkheden over aan zijn kabinetscollega Arkadi Dvorkovitsj. De vicepremier is volgens het McLaren-rapport een van de verantwoordelijken voor het staatsgeleide dopingsysteem in Rusland tussen 2011 en 2015.

  Uit dat rapport bleek namelijk dat atleten, met medeweten van de Russische autoriteiten, op grote schaal doping  zouden genomen hebben. Vooral tijdens de aanloop naar de Winterspelen in Sotsji in 2014 werden verschillende dopinggevallen vastgesteld.

  Eind vorig jaar werd de omstreden Moetko nog levenslang verbannen van de Olympische Spelen door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Wereldvoetbalbond FIFA houdt Moetko ondanks aanhoudende kritiek (voorlopig) buiten schot.