• home
 • video
 • pas verschenen

  Japan bikkelt in maart op Sclessin tegen Mali en Oekraïne

  In november wonnen Hazard en co nog met 1-0 van Japan in het Jan Breydelstadion.

  De Japanse nationale voetbalploeg zal eind maart twee WK-voorbereidingswedstrijden afwerken in het stadion van Standard. De nationale ploeg van voormalig Standard-doelman Ejii Kawashima zal het opnemen tegen Mali (23 maart) en Oekraïne (27 maart).

  Midden november was Japan al eens op bezoek in België. Toen verloor het in het Jan Breydel-stadion met 1-0 van de Rode Duivels na een late treffer van Romelu Lukaku.

  Japan eindigde als eerste in zijn poule en plaatste zich zo voor het WK in Rusland. Het land mag zich opmaken voor zijn 6e WK-deelname en is sinds 1998 al onafgebroken van de partij. In 2002 en 2010 boekte Japan met een plek in de tweede ronde zijn beste prestatie.