• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "Blijkbaar ben ik oorzaak van problemen bij KVM? Belachelijk!"

  Ferrera steunt zijn ex-ploeg: "Ik hoop dat KV Mechelen zich redt."

  KV Mechelen en Eupen vechten zondag een spannende strijd uit om het behoud. Yannick Ferrera gelooft in de kansen van zijn ex-club. De voorbije dagen werd er ook naar Ferrera gewezen als mogelijke schuldige voor het rampseizoen bij KV Mechelen. "Dat is zo belachelijk dat ik er zelfs niet op wil antwoorden."

  "Het uitverkochte stadion zal de spelers echt helpen"

  Eupen of KV Mechelen? Een van die twee ploegen zakt komende zondag naar 1B. Denkt Yannick Ferrera dat zijn ex-ploeg bestand is tegen de zenuwen? "De voorbije weken heeft Mechelen in grote matchen toch punten gepakt, zoals tegen Anderlecht en Gent en thuis tegen Eupen. Ze hebben dus al getoond dat ze met die druk kunnen omgaan."

  "Het stadion zal ook vol zitten en dat is een voordeel. Ik herinner me onze voorlaatste partij van vorig jaar tegen Anderlecht. Toen was het ook uitverkocht en dat heeft onze spelers echt geholpen. Mechelen mag alleen niet de fout maken om te denken dat ze sowieso zullen winnen."

  Eupen is wel gewend aan de degradatiestress. "Ik denk niet dat het een voordeel is dat ze de voorbije jaren ook hebben moeten vechten. Elke match is anders. Ik weet echt niet hoe Eupen die match tegen Moeskroen zal aanpakken. Beide ploegen hebben kansen om te winnen en om te verliezen."

  "Ik denk niet dat ze een cadeau zullen krijgen van Moeskroen. Eupen zou ook kunnen denken dat Waasland-Beveren Mechelen wil helpen, maar ik geloof helemaal niet in die complottheorieën. De vier ploegen zullen spelen om te winnen."

  "Ik ken meer van voetbal dan Timmermans en Den Boer"

  Yannick Ferrera stond aan het begin van het seizoen nog aan het roer bij KV Mechelen, maar eind oktober werd hij bedankt. Had hij verwacht dat de club nu nog zou moeten strijden voor het behoud? "Neen, ik dacht echt dat het goed zou komen. Ik dacht dat die nederlaag in Eupen een keerpunt zou zijn, maar dat is niet gebeurd. Ik hoop echt dat KV Mechelen zich kan redden."

  Volgens voorzitter Johan Timmermans en ex-speler Piet den Boer heeft ook Ferrera een groot aandeel in de huidige situatie in Mechelen. Hij zou de spelers te veel hebben laten voetballen. Er was niet genoeg strijd. "Blijkbaar ben ik de reden van alle problemen bij KV Mechelen."

  "Het is zo belachelijk dat ik er eigenlijk zelfs niet wil op antwoorden. Ik heb met meneer Timmermans nooit over voetbal gesproken omdat hij zei dat hij er toch niets over wist. En Piet den Boer heb ik nog nooit in het echt gezien. Hij kent mij niet en ik ken hem niet."

  "Als ze hun mening willen geven, heb ik er geen probleem mee. Ze hebben stress en zoeken een zondebok om de druk van zich af te houden. Ik zou een uur kunnen vertellen over mijn visie, maar dat heeft geen zin. Het gaat over voetbal en ik ken zoveel meer over voetbal dan die twee mensen, dat ik maar beter niets zeg. Het zou een oneerlijke strijd zijn."