• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin begint ziek aan Tirreno: "Regen in Strade Bianche deed me geen deugd"

  Tom Dumoulin eindigde 21e in de Strade Bianche.

  Morgen opent Tirreno-Adriatico met een ploegentijdrit. Chris Froome (Team Sky) en Tom Dumoulin zijn van de partij, maar de Nederlander van Sunweb voelt zich geen 100 procent.

  Dumoulin: "Ik wou eigenlijk beter doen dan vorig jaar"

  De wielergoden zijn Tom Dumoulin voorlopig niet goed gezind in 2018. In de Ronde van Abu Dhabi verpestte mechanische pech in de tijdrit de ambities van de Nederlander.

  Dumoulin werd ziek voor de Strade Bianche, waar hij 21e eindigde. Maar van de ziektekiemen is hij nog niet verlost. "Ik heb last van keelpijn", zegt Dumoulin op de vooravond van Tirreno-Adriatico.

  "De koude en de regen in de Strade Bianche hebben me natuurlijk geen deugd gedaan. Dat is jammer, want de Tirreno is een van mijn favorieten koersen. Vorig jaar eindigde ik hier 6e en ik wou dit seizoen beter doen. Ik moet nu goed rusten en hopen dat het snel beter gaat."

  Froome: "Ik ben nog niet op mijn best"

  De zieke Dumoulin zal in Tirreno-Adriatico misschien op Chris Froome botsen in het peloton. "Ik ben nog niet op mijn best, want ik werk richting de Giro toe", zegt de Brit. "Of ik daar zal mogen starten? Daar ga ik toch wel van uit."

  Zijn Sky-ploeg heeft volgens een Britse parlementaire commissie in het verleden ethische grenzen overschreden. "In de 8 jaar die ik hier zit, heb ik nooit gezien dat de ethische lijn overschreden werd", reageert Froome. "Ik geloof in de Sky-mensen die me omringen."