• home
 • video
 • pas verschenen

  Dembélé is blij met lof: "Maar ik zou nu graag wat trofeeën winnen"

  Dembélé voetbalde de voorbije maand als een genie, zegt zijn coach.

  De voorbije weken kan Mousa Dembélé de lofbetuigingen van vriend en vijand niet meer bijhouden. "Dat voelt goed, maar je speelt voor zo veel meer", zegt de Rode Duivel aan de Telegraph voor Tottenham-Juventus in de Champions League.

  Steven Gerrard, Eric Van Meir, zijn ploegmaats én coach zagen Dembélé excelleren. Mauricio Pochettino vergeleek hem met Maradona en Ronaldinho en noemde hem de voorbije maand "een genie". En na de 2-2 in Turijn in de heenmatch kwamen ook uit Italië niets dan complimenten.

  Dembélé hoort de woorden van zijn trainer graag: "In het verleden spraken we ook al vaak, dus dit is niets nieuws. Hij geeft me vertrouwen en zei zulke dingen vroeger ook al. Natuurlijk voelt dat goed, maar je wil altijd iets winnen. Mijn rol verandert niet."

  "Iedereen houdt ervan om geapprecieerd te worden. Maar er is nog zo veel meer om voor te spelen. Ik wil trofeeën winnen", alludeerde de middenvelder op het zilverwerk dat ze dit seizoen nog kunnen pakken: de FA Cup en de Champions League.

  Zijn palmares oogt immers erg mager met slechts 1 Nederlandse titel met AZ in 2009.

  "Wij zijn niet bang van Juventus of Real Madrid"

  Zaterdag tegen Huddersfield ging Dembélé een kwartier voor het einde naar de kant, waarop Pochettino zei dat onze landgenoot zorg nodig had.

  De Tottenham-fans hielden hun adem al in voor de Europese achtste finale van morgen, maar Dembélé zelf stelde ze gerust: "Ik voel me goed. Ik heb al veel matchen gespeeld en automatisch voel ik me dan fitter, sterker en goed."

  De prestaties van Tottenham in de Champions League dit seizoen sterken Dembélé dat ze zonder vrees Juventus kunnen aanpakken. In Turijn werd het 2-2 en in de groepsfase tegen Real Madrid werd het thuis 3-1 en uit 1-1.

  "Al je tegen topteams goed speelt - zeker in de Champions League, doet dat goed. We hebben de voorbije jaren aan iedereen getoond dat we heel goed kunnen voetballen tegen topteams. En dat verrast me niet. In de Champions League kan alles gebeuren. We hebben heel wat vertrouwen en zijn niet bang van Juventus of Madrid. We moeten alleen gefocust blijven."