• home
 • video
 • pas verschenen

  Degrendele: "Hopelijk lokt mijn wereldtitel meer jongeren naar piste"

  Nicky Degrendele.

  0 / 0
  Baanwielrenster Nicky Degrendele (21) kroonde zich afgelopen weekend tot wereldkampioene in de keirin. "Maar ik kan het nog altijd niet geloven", zegt Degrendele.

  Degrendele: "Olympische Spelen is ultieme doel"

  Het was met veel overmacht dat Nicky Degrendele zondag naar goud snelde op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Ze deed dat in de keirin, een sprintnummer dat ook op het olympische programma staat.

  "Op lange termijn zijn de Olympische Spelen in Tokio het ultieme doel", ontvouwt Degrendele haar ambities. "Ik kijk ernaar uit om daar de komende 2,5 jaar naar toe te werken. Op korte termijn focus ik me eerst op het EK in Glasgow (in augustus)."

  Wat hoopt Degrendele dat haar wereldtitel losmaakt in het België? "Eigenlijk kan ik het nog altijd niet geloven dat ik wereldkampioene ben. Ik hoop dat er meer jongens en meisjes voor de piste kiezen. Ook voor de sprintonderdelen."

  "Heb eerst 6 jaar geturnd"

  Was baanwielrennen altijd de grote droom van Degrendele? "Ik heb eerst 6 jaar geturnd", zegt de 21-jarige wereldkampioene. "Maar door rugproblemen moest ik stoppen."

  "Mijn broer was wielrenner en daardoor heb ik dat ook geprobeerd. Wegwielrennen was niets voor mij. Mijn vader heeft me meegenomen naar de piste en zo is het allemaal begonnen."

  "Als junior ben ik al wereldkampioene geweest in de keirin. Maar zodra je bij de elite komt, is er in België geen specifiek programma meer voor sprinters."

  "Daarom heb ik anderhalf jaar in Zwitserland gewoond, sinds eind november ben ik terug. Ik heb veel ervaring opgedaan in Zwitserland, als baanwielrenster en als mens."