• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish viert wederoptreden in Tirreno, Vermote in zijn sprinttrein

  Cavendish liep 2 weken geleden een hersenschudding en whiplash op.

  Twee weken na zijn ongelukkige val in de Ronde van Abu Dhabi hervat Mark Cavendish morgen de competitie in de Tirreno. De Brit van Dimension Data is voldoende hersteld van zijn hersenschudding en whiplash.

  De Ronde van Abu Dhabi was nog niet helemaal begonnen, toen Cavendish in de neutrale zone van de eerste rit ten val kwam. Zijn blessure was een serieuze streep door de rekening in zijn voorbereiding op Milaan-Sanremo.

  "Ik ben blij dat ik er terug bij ben, ook al is de vorm niet zoals gehoopt door die weken zonder fiets", klinkt de winnaar van een rit in de Ronde van Dubai realistisch. "Ik wil mijn vorm terugvinden voor de klassiekers."

  Dimension Data mikt met Cavendish op ritzeges in de Koers van de Twee Zeeën: Eisel, Rensha, Thwaites en Vermote vormen zijn sprinttrein. Meintjes is de man voor het algemeen klassement, Boasson Hagen de vrijbuiter.