• home
 • video
 • pas verschenen

  Blijft Depestele in Argentinië? "Terugkeer naar België geen optie"

  Depestele is een tijdje buiten strijd.

  Volleyballer Frank Depestele (40) ligt zo'n vier maanden in de lappenmand met een gescheurde patellapees. Onze landgenoot sluit ondanks de zware blessure een verlengd verblijf in Argentinië niet uit.

  "Ik had ook niet verwacht dat ik een voorstel zou krijgen voor volgend jaar"

  Frank Depestele tekende eind vorig jaar een contract van 4 maanden bij de Argentijnse club Bolivar, maar een zware blessure maakt voorlopig een einde aan het Zuid-Amerikaanse avontuur van de 40-jarige Depestele.

  "Het is een zware blessure, maar de dokter was nog vrij positief. De pees is op een goeie plaats gescheurd. Volgende week volgt de operatie, de revalidatie zal 3 tot 4 maanden duren", vertelt Depestele aan Sporza.

  Depestele laat zich in Argentinië opereren. "Ik wil tot het einde van het seizoen bij de ploeg blijven. Ik word hier goed begeleid en we waren aan het onderhandelen voor volgend seizoen."

  "Ik had ook niet verwacht dat ik een voorstel zou krijgen voor volgend jaar. Maar ik amuseerde me hier zo hard dat ik er nog een jaar wou bijdoen."

  "Met de trainer heb ik afgesproken dat er niets verandert, maar ze willen eerst afwachten hoe de operatie verloopt. Dat begrijp ik. De trainer gelooft in mij. We zien wel."

  "Een terugkeer naar de Belgische competitie is geen optie"

  Aan het einde van zijn carrière lijkt Frank Depestele dus nog niet te denken. "Ik zal daar over een paar weken over beslissen. Ik zal eerst de operatie en de onderhandelingen afwachten. Het was niet de bedoeling dat ik op deze manier zou eindigen, maar het is moeilijk om er nu uitsluitsel over te geven."

  "Of een terugkeer naar de Belgische competitie een optie is? Dat denk ik niet. Ik denk dat dat een afgesloten hoofdstuk is. Eind deze maand keer ik wel terug naar België om te revalideren en dan zien we wel hoe het verder moet."

  En hoe staat Depestele tegenover een trainerscarrière? "Dat zegt me wel iets, maar ik was er in België meer mee bezig dan hier. Ik heb een loopbaan van 22 jaar op het hoogste niveau, dan wil je wel in deze sport blijven."