• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk moet geschorste Maes missen tegen Cercle

  Maes kreeg rood in de heenwedstrijd van de finale.

  Beerschot Wilrijk kan in de terugwedstrijd van de titelfinale geen beroep doen op Alexander Maes. De Geschillencommissie van de KBVB heeft de middenvelder een match geschorst na de rode kaart die hij in de heenwedstrijd pakte. Ook de geblesseerde Van Hyfte is er waarschijnlijk niet bij.

  Beerschot Wilrijk veroverde een 1-0-voorsprong in de heenwedstrijd van de 1B-finale tegen Cercle Brugge. De thuisploeg speelde wel een halfuur met tien na een rode kaart voor Alexander Maes. De middenvelder trapte Omolo aan en de scheidsrechter beoordeelde dat als een "fout die de fysieke integriteit in gevaar bracht".

  Beerschot Wilrijk weigerde het eerste voorstel van het parket van de KBVB van twee speeldagen in de hoop Maes hem toch nog te kunnen recupereren voor de levensbelangrijke terugwedstrijd van dit weekend. Maar dat plannetje zal dus niet lukken. De Geschillencommissie schorst hem nu toch 1 match en legt hem een boete op van 200 euro.

  En coach Brys zal hoogstwaarschijnlijk nog meer moeten sleutelen aan zijn middenveld. Tom Van Hyfte liep een schouderblessure op in de heenwedstrijd en de kans dat hij op tijd weer fit is, is volgens de club "miniem tot onbestaande".