• home
 • video
 • pas verschenen

  "Afwezigheid Neymar hoeft voor PSG geen nadeel te zijn tegen Real"

  In de heenmatch stonden Ronaldo én Neymar tussen de lijnen.

  In de Champions League zijn we toe aan de terugwedstrijden in de 1/8e finales. Gert Verheyen laat zijn licht schijnen over de topaffiches PSG-Real Madrid en Tottenham-Juventus.

  "3-1 flink in voordeel Real"

  Het gespreksonderwerp voor PSG-Real is de afwezigheid van Neymar junior.

  "Neymar is een wereldspeler, maar voor de andere PSG-spelers kan het geen kwaad dat hij er niet bij is", denkt Gert Verheyen, die de Champions League volgt voor Proximus 11+.

  "In de heenmatch heb ik Mbappé zien wachten. Hij zag alle ballen naar Neymar vliegen. De Braziliaan wilde het vooral in zijn eentje forceren. Daarom hoeft de afwezigheid van Neymar geen nadeel te zijn."

  De heenmatch eindigde op 3-1 voor Real Madrid. "Met 2-1 zou ik nog getwijfeld hebben, 3-1 speelt flink in het voordeel van Real", vindt Verheyen. "Zeker omdat ze ook snedig kunnen counteren."

  "PSG heeft er wel de ploeg voor om het tegendeel te bewijzen. Het is altijd afwachten welk Real ze tegenover zich krijgen. In de heenmatch heeft Madrid het ook pas in de slotfase geforceerd."

  "Juve nooit afschrijven"

  Morgen verdedigt Tottenham een 2-2 uit de heenmatch tegen Juventus. Voor Gert Verheyen (foto) zijn de Engelsen favoriet. "2 doelpunten maken op het veld van Juventus is niet veel ploegen gegeven", weet de oud-international.

  "Ze stonden 2-0 achter en toch bleven ze hun eigen spel spelen. Ik vond ze stukken beter dan Juventus. Daarom zijn ze voor mij favoriet."

  "Tottenham is gewoon een heel leuk team om naar te kijken. Ze brengen goed voetbal, al zie ik Juventus ook met 0-1 winnen in Engeland. 2-2 is geen goede uitgangspositie, maar Juve mag je nooit afschrijven. Dat hebben ze al voldoende bewezen."

  "Dembélé in een hoofdrol"

  "Voetballend was het verschil dramatisch groot in de heenmatch", gaat Gert Verheyen voort. "Aan de bal vond ik Juventus allesbehalve goed. De Italianen vergaten te voetballen."

  "Tottenham demonstreerde bij momenten, met Dembélé in een hoofdrol. Hij trok zijn prestaties uit de Premier League door in de Champions League. Hopelijk kan hij dat aanhouden tot en met de zomer."