• home
 • video
 • pas verschenen

  Smits is geopereerd aan zijn knie: "6 tot 9 maanden out"

  Smits ging vandaag onder het mes.

  Snowboarder Seppe Smits (26) is vandaag onder het mes gegaan. Smits werd geopereerd aan kraakbeenletsels die hij heeft opgelopen tijdens de voorbije Winterspelen. "Ik wou de operatie zo snel mogelijk laten uitvoeren", reageert Smits, die 6 tot 9 maanden out zal zijn.

  "Revalidatie van 6 tot 9 maanden"

  Seppe Smits werd op de Winterspelen in PyeongChang 10e in de finale van de slopestyle. Op de big air overleefde onze landgenoot de kwalificaties niet. Smits liet toen al verstaan dat hij niet voluit kon gaan door een aanslepende knieblessure.

  Smits heeft zich vandaag laten behandelen. "De operatie is goed en zonder enige complicatie verlopen. Tijdens de ingreep werden de vastgestelde kraakbeenletsels aan zijn knie hersteld door middel van een stamcelprocedure", zegt Johan Bellemans, ploegdokter van Team Belgium.

  "Nu volgt een revalidatie van 6 tot 9 maanden, waarbij er de eerste 6 weken absoluut steunverbod geldt. Daarna nog eens 6 weken partiële steunname. Seppe Smits zal dus pas weer mogen springen bij aanvang van het komende winterseizoen.”

  "Qua timing is dit wellicht het minst slechte moment"

  “Ik heb de afgelopen twee maanden geen enkele dag pijnvrij op mijn board gestaan", reageert Seppe Smits. "Deze operatie heeft dus absolute prioriteit gekregen. Ik wou de ingreep zo snel mogelijk laten uitvoeren om tegen volgende winter zonder pijn en met een sterke knie de wedstrijden te kunnen hervatten."

  "Qua timing is dit wellicht het minst slechte moment, de meeste atleten nemen na de Spelen een lange zomerbreak", zegt Smits, die de US Open snowboarding in de VS en een paar stages mist.

  "Alleen zal die pauze voor mij gericht zijn op revalideren in plaats van ontspanning en alternatieve sporten. Maar ik kijk al heel hard uit naar volgend seizoen.”