• home
 • video
 • pas verschenen

  François Kompany opnieuw in 1B: "Ik werd zot van elke dag alleen te trainen"

  Kompany zal kunnen spelen in de play-downs.

  Na een jaartje rondgedoold te hebben, heeft François Kompany opnieuw een contract getekend bij 1B-club Roeselare. "Sportief was dat de logische keuze", vertelt de broer van zijn verhaal. "De meeste mensen hier zijn wel blij om mij terug te zien."

  Kompany vertrok na vorig seizoen bij Roeselare, maar tekende er nu toch opnieuw een contract tot het einde van volgend seizoen.

  Hoe zag het voorbije jaar van de Belg er eigenlijk uit? "Ik zou eigenlijk naar Antwerp gaan. Ik had al veel met Patrick Decuyper gesproken en het zou zot geweest zijn om een aanbod van Antwerp te weigeren. Maar plots werd hij aan de kant gezet en kwam Luciano D'Onofrio naar de club. Hij had andere ambities en wou andere spelers, maar ik had al besloten om te vertrekken bij Roeselare."

  Schotland en Griekenland

  De 28-jarige middenvelder begon aan een zwerftocht. "Ik ging in oktober naar Dundee United in Schotland. Dat verliep redelijk goed en ik kreeg ook een contract aangeboden, maar plots werd de trainer buitengezet en zagen de zaken er anders uit."

  "Toen ben ik naar Griekenland getrokken, naar Panionios. Ik dacht dat het een toffe uitdaging zou zijn en het was er ook aangenaam, maar de trainer zocht een ander type speler. Ik was niet agressief genoeg."

  "Sindsdien trainde ik elke dag alleen en ik werd echt zot. Mentaal is dat niet makkelijk. Ik ging naar wedstrijden van vrienden kijken en wou echt weer spelen. Roeselare was dus een logische keuze."

  Speelgerechtigd voor play-downs

  "Het is goed om weer in een club te belanden waar ik iedereen ken en waar iedereen mij kent. De meeste mensen zijn toch blij om mij terug te zien. Ik mag binnen drie weken weer beginnen te spelen, net op tijd voor de play-downs. Qua punten staan we redelijk goed, maar in voetbal weet je nooit. We moeten ons redden."