• home
 • video
 • pas verschenen

  De jump van Benoot, de jump van Borlée en de jump van Degrendele

  Benoot, Borlée en Degrendele gooien zich naar glorie.

  Onze topsporters hebben een topweekend achter de rug. Kijk en geniet van de beslissende krachtinspanning van Tiesj Benoot, Kevin Borlée en Nicky Degrendele. Ook de jumps van Wout van Aert en Tim Wellens verdienen lof.

  De jump van Benoot (Strade Bianche)

  Normaal is het Romain Bardet die bergop demarreert, zaterdag was het Tiesj Benoot die de Fransman achterliet. Op 12 kilometer van de finish ging hij op en over het duo Bardet-Van Aert. Het leverde hem een knappe overwinning in de Strade Bianche op.

  De jump van Van Aert (Strade Bianche)

  Wout van Aert viel op de slotklim in Siena. Met een krampachtige sprong geraakte hij toch weer op zijn fiets. Het leverde de wereldkampioen veldrijden een derde plaats op in de Italiaanse wielerklassieker.

  De jump van Degrendele (WK piste)

  Nicky Degrendele stond op het hoogste trapje op het WK baanwielrennen. Met een jump in de laatste ronde stormde de 21-jarige pistier naar goud in de keirin.

  De jump van Borlée (WK atletiek in zaal)

  De broers Borlée zijn andermaal in de medailles geëindigd. Veel overschot hadden ze niet op het WK indoor. Met een ultieme jump gooide Kevin Borlée zich voorbij Trinidad & Tobago naar het brons.

  De jump van Wellens (Parijs-Nice)

  Ook Tim Wellens gooide zich het voorbije weekend over de finish. Hij reed in Parijs-Nice veruit de snelste sprint in de laatste 100 meter, maar het leverde hem net geen podiumplaats op. Wellens werd vierde in de opener van de Koers naar de Zon.