• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Pieters: "Goud Degrendele was top, maar toch veel tegenvallers"

  Nicky Degrendele (l) is het goudhaantje van Peter Pieters (r).

  Goud voor Nicky Degrendele, zilver voor Jolien D'hoore: dat is de Belgische oogst op het WK baanwielrennen. Bondscoach Peter Pieters legt uit of we hier tevreden mee moeten zijn. "Het is soms frustrerend, want je stopt hier veel tijd en energie in."

  Peter Pieters hinkte na het WK in Apeldoorn op 2 gedachten. "Dankzij Nicky hebben we nog een geweldige laatste dag, maar de meeste andere onderdelen zijn tegengevallen. Zeker als je het vergelijkt met vorig jaar (toen België 5 medailles won, red)."

  Op zoek naar een verklaring komt Pieters met 3 redenen naar buiten. "Ten eerste was de voorbereiding niet perfect, met veel griepgevallen en gedoe. Al waren de laatste trainingen toch weer vrij goed."

  Dan is er de instelling. Lindsay De Vylder verweet zichzelf na het omnium een gebrek aan lef. Pieters: "Dat is een werkpunt voor de jongens zelf. Als je bij de besten wil horen, moet je bikkelhard zijn voor jezelf en de anderen. Je moet vechten voor je plekje."

  "Ik wil niet dat mijn renners als opvullertjes meerijden. Dat is frustrerend, want je stopt er veel tijd en energie in. De jongens draaien een goeie winter, behalen links en rechts wat succesjes,... Trap dan wat harder en je verlaat met een goed gevoel het kampioenschap."

  "Verbied De Ketele en De Pauw niets, maar ze moeten er dan wel staan"

  Een laatste mogelijke verklaring voor het mindere prestaties is de focus op de zesdaagses bij met name Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. "Ze moeten optornen tegen wegrenners als Kluge en Meyer. Het is nochtans wel mogelijk om in combinatie met de zesdaagses uren bij te trainen. Ik weet niet of ze dat doen?"

  "Het is een keuze die ze maken om zich op een andere manier voor te bereiden. Ik zal niemand iets verbieden. Maar dan moet je er ook staan als het erop aankomt."