• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Garderen botst op ploegauto en verstuikt zijn nek

  Van Garderen (archief) moest de koers verlaten.

  BMC-renner Tejay van Garderen heeft Parijs-Nice al tijdens de openingsetappe moeten verlaten. De Amerikaan botste op een ploegauto en werd met pijn in zijn rug en nek naar het ziekenhuis gebracht. De schade blijkt achteraf wel mee te vallen.

  De 29-jarige Van Garderen beleefde geen fijne middag in het peloton. Hij ging twee keer tegen de vlakte. Eerst raakte hij betrokken bij een valpartij op de natte wegen zo'n 40 kilometer van de finish. Hij kon weer voort, maar terwijl hij zijn fiets aan het controleren was, botste hij langs achteren op een ploegauto.

  De Amerikaan moest de strijd staken en werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoeken. "Ik kon niet meer ademen en ik had veel pijn in mijn rug en nek. Toen de verzorgers zagen dat mijn helm gebroken was, brachten ze me meteen weg."

  Nu blijkt dat hij een verstuiking in de nek opliep, maar geen breuken of een hersenschudding. Van Garderen heeft ook wat schaafwonden op zijn voorhoofd en zijn linkerheup. "Misschien had ik wel in de race kunnen blijven. Ik ben echt teleurgesteld want ik wou mijn goeie vorm hier verzilveren."