• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "In de laatste rechte lijn last van hongerklop"

  Van Aert samen met Bardet op weg naar het podium.

  Wout Van Aert imponeerde gisteren met een 3e plaats in de Strade Bianche. Daags na die schitterende prestatie belt StuBru-presentator Stijn Vlaeminck met de 23-jarige debutant. “Natuurlijk smaakt het naar meer als je een koers zo kan afsluiten”, vertelt een opgetogen Van Aert.

  “Hongerklop in de laatste rechte lijn”

  “Ik sta toch wel een beetje versteld door de zware koers en de vele beklimmingen in de finale. Toen ik wegreed met Romain Bardet had ik niet gedacht dat we zo ver zouden geraken. Ik had er altijd nog rekening mee gehouden dat de koers nog moest ontploffen."

  "Maar na een tijdje zag het er naar uit dat we echt voor de overwinning konden strijden. Maar in de finale was ik helemaal leeg gereden en was ik al lang blij dat ik het podium kon halen.”

  Tijdens de laatste klim viel een uitgeputte Van Aert volledig verzuurd van de fiets. “In de laatste rechte lijn had ik echt last van een hongerklop en dan weet je dat er geen weg meer terug is. En dan moet je nog een beklimming van 16 procent omhoog, dat lukte niet meer. Maar ik ben toch blij dat ik nog op het podium ben geraakt.”

  "Luxeprobleem”

  Na de koers weekte de indrukwekkende prestatie van Van Aert heel wat positieve reacties los op Twitter. Zowel Cancellara als Museeuw riepen de jongeling op zich volledig te richten op de weg.

  “Ik snap natuurlijk dat er na zo’n koers nog meer reacties komen om me op het wegrennen te focussen. Maar ik denk dat ik thuis eerst nog even naar de beelden van de koers zal herbekijken."

  "Het smaakt natuurlijk wel naar meer als je een koers zo kan afsluiten. Maar hoe alles juist verloopt, zal de toekomst wel uitwijzen. Het is een luxeprobleem, zeg ik altijd.”

  “Nog beter leren kennen na de koers”

  In aanloop naar de Strade Bianche mocht Van Aert plaatsnemen tussen (ex)-wereldkampioenen Kwiatkowski en Sagan. “Ik was toch wel een beetje bang toen ik hoorde dat ik op de persconferentie tussen Sagan en Kwiatkowski mocht plaatsnemen. Maar ze waren eigenlijk heel vriendelijk."

  "Ik had zeker niet de indruk dat ze mij niet kenden of me minder waardeerden. En nu na de koers zullen mij misschien nu nog beter leren kennen hebben (lacht).”

  “Hoge verwachtingen”

  Van Aert startte het wielerseizoen zonder al te hoge verwachtingen met de bedoeling vooral ervaring op te doen. Maar na zijn prestaties in Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche, zijn die vooruitzichten toch enigszins bijgeschaafd.

  “Het is natuurlijk alleen maar motiverend dat ik zo’n goede resultaten kan rijden. Ik wil die volgende klassiekers ook proberen zo goed mogelijk af te werken. Ik denk dat ik al veel heb kunnen opsteken. En de ervaring om al twee keer een finale te mogen rijden, dat schept hoge verwachtingen. Maar wat ik nu al heb bereikt, daar had ik nooit van kunnen durven te dromen.”