• home
 • video
 • pas verschenen

  Sneijder stopt bij Oranje: "In Qatar spelen heeft invloed op carrière"

  Sneijder maakte zijn debuut bij Nederland op 30 april 2003.

  Na 133 interlands neemt Wesley Sneijder afscheid van het Nederlandse elftal. "Ik begrijp dat Koeman een nieuwe weg wel inslaan met jonge spelers", zegt de 33-jarige Sneijder, die sinds januari in Qatar speelt.

  Sneijder: "Had een heel plezierig gesprek met Koeman"

  Al bijna 15 jaar draagt Wesley Sneijder het shirt van Oranje. Als 19-jarige loodste hij Nederland naar het EK 2004 met 1 assist en 3 goals in de beslissende match tegen Schotland (6-0).

  Met Nederland eindigde Sneijder 2e op het WK 2010 en 3e op het WK 2014. Maar nu acht de 33-jarige middenvelder de tijd rijp om een punt te zetten achter zijn interlandcarrière.

  "Toen ik naar Qatar vertrok, wist ik natuurlijk dat dat invloed zou kunnen hebben op mijn carrière als international", zegt Sneijder op de website van de Nederlandse voetbalbond.

  "Bovendien begrijp ik dat bondscoach Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek. Ik respecteer zijn keuze."

  Koeman: "Wesley heeft een geweldige uitstraling"

  Sneijder ruilde begin januari Nice voor de Qatarese club Al Gharafa.  Koeman, de opvolger van Dick Advocaat, ziet geen toekomst meer in Sneijder nu die niet meer op topniveau speelt.

  "Wesley is een van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen jaren", zegt Koeman. "Hij is een geweldige speler met een geweldige uitstraling. Maar ik wil bouwen aan een nieuw Oranje en moet dus keuzes maken."