• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Benoot heeft de grote kleppers een neus gezet"

  Benoot reed alleen weg op de laatste grindstrook.

  Co-commentator Sven Nys zag een leuke Strade Bianche, met een knappe winnaar. "De manier waarop Benoot de wedstrijd heeft gekleurd, is leuk om te zien", zegt hij. "Hij zal zeker nog klassiekers winnen, maar dat zal niet wekelijks zijn."

  Sven Nys heeft naar eigen zeggen genoten van de Strade Bianche. "Het is echt een klassieker geworden", zegt hij. "We hebben een fantastische winnaar. De manier waarop Benoot de wedstrijd heeft gekleurd, is leuk om te zien."

  Benoot keerde terug uit de achtergrond en liet vervolgens Bardet en Van Aert ter plaatse. "Hij heeft heel weinig tijd genomen om te herstellen. Hij dicht die kloof op 2 renners die niet zijn stilgevallen. Dan heeft hij een klein momentje genomen en op het steilste moment plaatst hij zijn aanval en rijdt hij alleen weg."

  "Benoot is geen wielrenner die de komende jaren heel veel wedstrijden zal winnen, maar het is een fantastische atleet. Hij heeft die punch niet in huis en moet alleen aankomen. Laat dat nu echt een wedstrijd zijn zoals vandaag, waar het perfect kan. Je zag dat het man tegen man was. Met een aankomst bergop, dat kan hij ook. Het is een heel leuke binnenkomer."

  "Alle grote kleppers een neus gezet"

  Is de ban gebroken voor Benoot, nu zijn eerste profzege binnen is? "Het zal zeker helpen. Als je een keer gewonnen hebt, zal dat vertrouwen geven. Ook binnen de ploeg zullen meer renners boven zichzelf uitstijgen om hem te helpen. Maar hij moet alleen aankomen en dat is in zijn nadeel. Hij zal zeker nog wedstrijden en klassiekers winnen, maar dat zal niet wekelijks zijn."

  "De Strade Bianche is een naam in de wielerwereld. Als je die wedstrijd op je naam kunt schrijven, versla je een compleet peloton: er zijn klimmers en klassieke types, alle grote kleppers bij elkaar. Die heeft hij vandaag een neus gezet."