• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen-voorzitter: "Hadden Jankovic misschien vroeger moeten ontslaan"

  Timmermans laat het hoofd niet hangen.

  Het zijn spannende weken voor Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen. "We hebben tijdens het seizoen onvoldoende ingespeeld op de problemen die we zagen", zegt hij. "We gaan er alles aan doen om de club te houden waar ze thuishoort: in 1A."

  KV Mechelen verloor gisteren dan wel met 3-2 van Standard, maar is dankzij het doelsaldo de rode lantaarn toch weer kwijt aan Eupen. "We hadden in de eerste helft de wedstrijd in handen", zag voorzitter Johan Timmermans. "We hebben een heel goed spelpatroon laten zien met mooie doelpunten en komen ook op voorsprong op Standard vlak voor de rust."

  "Maar dan gebeuren toch wel eigenaardige zaken waardoor Standard op 2-2 komt. In de 2e helft zie ik weer een penaltyfase die voor heel veel betwisting vatbaar is. Ontgoocheling troef, maar anderzijds zijn we blij dat we van die laatste plaats verlost zijn en het zal aan ons zijn om volgende week zondag de puntjes op de i te zetten."

  "Dit is zeer stresserend, als voorzitter, als bestuurslid en ik neem aan als speler en supporter. Het is voor iedereen die de ploeg goed gezind is heel belastend. Het heeft zijn weerslag op alles. We moeten zo snel mogelijk duidelijkheid hebben en dat geldt voor iedereen die met de club begaan is."

  "Hadden Jankovic misschien vroeger moeten bedanken"

  Aad de Mos spaarde afgelopen week zijn kritiek niet en verweet het bestuur een gebrek aan voetbalverstand. "Als hij de interne keuken zou kennen, zou ik zeggen dat hij recht van spreken heeft. Maar met mensen zoals Fi van Hoof en Rik Vande Velde hebben we mensen in huis die heel veel van voetbal kennen, die constant worden geraadpleegd als er al dan niet spelers moeten worden aangetrokken."

  "Wanneer die mensen betrokken zijn, vind ik het kleintjes om te zeggen dat er weinig voetbalverstand is. Investeerders doen hun zegje, maar nemen zeker niet de beslissingen. Die beslissingen worden in gemeenschappelijk overleg genomen. Als analist is het veel gemakkelijker om dat na de wedstrijd te zeggen dan tijdens of voor de wedstrijd."

  "Achteraf bekeken hadden we misschien vroeger, voor de winterstop, Jankovic moeten bedanken. Maar dat doe je niet zomaar halsoverkop. We hebben van in het begin gezien dat er een aantal problemen waren en we hebben geprobeerd om daarop in te spelen. Duidelijk onvoldoende in de loop van het seizoen en daar zitten we nu nog met de resultaten van."

  "Mechelen laten waar het thuishoort: in 1A"

  Volgende week valt de beslissing. Dan ontvangt KV Mechelen Waasland-Beveren, Eupen neemt het in eigen huis op tegen Moeskroen. Wat als het dan foutloopt voor Mechelen? "We zijn daar al enkele weken mee bezig, maar we gaan er niet vanuit dat het fout zal gaan", zegt Timmermans.

  "We hebben het opnieuw in eigen handen. We gaan ervan uit dat Eupen wel zal winnen, maar wij zullen ook ons beste beentje voorzetten en we gaan ook winnen. We gaan er alles aan doen om dit KV Mechelen te laten waar het thuishoort. Dat wil zeggen: in 1A."