• home
 • video
 • pas verschenen

  Judoka's Harmegnies, Willems en Berger veroveren brons op European Open in Warschau

  Willems (archief) mag een bronzen plak mee naar huis nemen.

  België heeft nog 3 bronzen medailles gesprokkeld op de European Open judo in Warschau. Gabriëlla Willems, Benjamin Harmegnies en Sophie Berger haalden allen het podium.

  Gabriëlla Willems, de nummer 50 van de wereld in de categorie tot 70 kilogram, zette de Poolse Eliza Wroblewska in de eerste ronde opzij met ippon. Ook Mariam Tchanturia ging met ippon voor de bijl. In de halve finale bleek Michaela Polleres echter te sterk. In de kamp om het brons trok Willems vervolgens aan het langste eind, met waza-ari.

  In dezelfde gewichtsklasse verloor Roxane Taeymans haar eerste kamp van de dag met waza-ari.

  In de categorie tot 78 kilogram ging Sophie Berger (de nummer 111 van de wereld) onderuit met 3 strafpunten tegen Stessie Bastareaud. In de herkansingen kreeg Berger een vrijgeleide omdat haar opponente verstek liet gaan en in de kamp om het brons haalde ze het vervolgens met ippon.

  Benjamin Harmegnies ten slotte deed het in de klasse tot 100 kilogram. De 27-jarige Waal sneuvelde in de halve finales tegen de Wit-Rus Vachaviak, maar vloerde in de kleine finale wel de Fransman Ouchani met ippon, goed voor de 3e bronzen medaille voor België op de slotdag.