• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Sacoor na WK-brons met Tornados: "Durfde bijna niet te kijken"

  De Tornados veroveren in hun 20e grote finale brons.

  0 / 0
  De Belgische estafetteploeg kaapte na een bloedstollende finale brons weg op het WK indoor. De 18-jarige debutant Jonathan Sacoor kon zijn geluk niet op. "Ik had totaal niet verwacht dat het al zo goed zou lopen op mijn eerste kampioenschap."

  Kevin Borlée bracht België als slotloper van de 4e plaats naar het brons, dankzij zijn befaamde eindsprint. "Ik twijfelde in het begin tussen aanvallen en wachten. Ik heb gewacht en ben uiteindelijk op de finish toch nog voorbij Trinidad geraakt."

  "En dan te bedenken dat we niet eens voorbereid waren voor dit WK", zegt zijn tweelingbroer Jonathan. "We waren niet in topvorm en keren toch met een medaille huiswaarts schitterend!"

  "Het is al vaak op een fractie van een seconde in ons nadeel uitgedraaid, nu was het in ons voordeel", stelde Dylan vast.

  Sacoor: "Ik was aan het sterven van de stress"

  Voor de Borlées is eremetaal op een groot toernooi geen primeur, voor de 18-jarige Jonathan Sacoor wel. "Ongelooflijk! Ik had totaal niet verwacht dat het op mijn eerste kampioenschap al zo goed zou lopen."

  "Ik was aan het sterven van de stress, maar gelukkig hebben Jonathan, Kevin, Dylan en Jacques mij gerustgesteld. Ik kan me geen beter team voorstellen om mijn eerste wedstrijd mee te lopen."

  Sacoor gaf het stokje door aan Kevin. "Ik durfde bijna niet te kijken. Maar we hadden uiteraard vertrouwen in Kevin en zijn ongelooflijke laatste rechte lijn. Hij was weer geweldig."

  "Dit doet het beste verhopen voor de toekomst. We hopen dat het nog beter kan. Ons grote doel is het EK in Berlijn, later dit jaar."