• home
 • video
 • pas verschenen

  Fiorentina-aanvoerder Astori dood aangetroffen, Serie A-matchen uitgesteld

  Davide Astori laat een vriendin en een dochter achter.

  Fiorentina-aanvoerder Davide Astori is overleden op 31-jarige leeftijd. Volgens Italiaanse media werd de 14-voudige international dood teruggevonden in zijn hotelkamer. Alle Serie A-wedstrijden van vanmiddag zijn uitgesteld.

  Fiorentina zou het vandaag opnemen tegen Udinese en was daarvoor afgereisd naar het noordoosten van het land. Daar werd aanvoerder Davide Astori vanmorgen dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, maar volgens de krant La Gazzetta dello Sport zou hij in zijn slaap overleden zijn, mogelijk na een hartstilstand.

  Astori speelde tussen 2008 en 2014 voor Cagliari. Daarna werd hij uitgeleend aan AS Roma en Fiorentina. In de zomer van 2016 maakte de verdediger vervolgens definitief de overstap naar Fiorentina, waar hij zich ontpopte tot kapitein. Hij maakte ook deel uit van de Italiaanse nationale ploeg, waar hij 14 caps verzamelde.

  Astori werd 31 en laat een vriendin en een dochtertje van 2 jaar achter.

  Alle Serie A-wedstrijden uitgesteld

  De wedstrijd tussen Udinese en Fiorentina werd meteen uitgesteld toen het nieuws bekend raakte. Intussen heeft de Serie A beslist om alle wedstrijden van vandaag uit te stellen naar een later moment.

  Fiorentina meldt het droevige nieuws op Twitter:

  Nainggolan over ex-ploegmaat: "Een grote speler, maar een nog grotere mens"

  Ook zijn ex-club AS Roma is aangeslagen: