• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Refs zijn massaal de gebeten hond: "Excuses? Ik aanvaard ze niet!"

  De spelers van Eupen omstuwen scheidsrechter Bart Vertenten.

  Er stond heel wat op het spel op de voorlaatste speeldag en dus stonden de zenuwen strak gespannen aan de zijlijn. Enkele controversiële beslissingen van de scheidsrechters gooiden nog wat extra olie op het vuur. De refs kregen het in de interviews na de match dan ook hard te verduren.

  Standard-KV Mechelen: Erik Lambrechts

  Scheidsrechter Erik Lambrechts zag even voor het einde van de 1e helft niet dat de doorgebroken Bandé werd neergehaald door Cavanda. Hier was een rode kaart op zijn plaats geweest.

  "De arbiters hebben vandaag heel veel tegen ons gefloten", zei KVM-coach Dennis van Wijk. "In mijn ogen werd er meer voor rood dan voor zwart gefloten. Het is niet omdat we laatste staan en tegen Standard spelen dat we benadeeld moeten worden. De ref zei dat hij niets gezien had, maar blijkbaar was er wel iets aan de hand."

  Lambrechts was achteraf wel zo grootmoedig genoeg om zijn ongelijk toe te geven. "Ik stond iets verder van de fase bij de snelle tegenprik. Ik stond te ver om een contact waar te nemen. Nu ik de beelden heb bekeken, snap ik dat Mechelen zich tekort gedaan voelt. Er had een rode kaart getrokken kunnen worden."

  Club Brugge-Kortrijk: Wim Smet

  KV Kortrijk claimde in de slotfase een penalty, maar kreeg die niet van Wim Smet. "Ik ben zeker dat het een penalty was", zegt Hannes Van der Bruggen. Zijn coach Glen De Boeck ging nog een stap verder.

  "Als ze niet willen dat we naar Play-off I gaan, dan moeten ze dat zeggen. Dat was ook al zo tegen Eupen en Zulte Waregem. Het is niet omdat je op Club Brugge speelt en je al een strafschop hebt gekregen dat die 2e niet gefloten moet worden."

  Antwerp-Eupen: Bart Vertenten

  Antwerp deed na een halfuur al de boeken toe tegen Eupen, al had het daar wel een onterechte strafschop voor nodig. "Het is al de zoveelste keer dat we ons laten afstraffen door scheidsrechterlijke fouten", zegt Eupen-coach Makélélé.

  "Als je weet hoe hard we strijden voor het behoud, dan vind ik dat hier een videoref had moeten zijn. Vertenten zou zich geëxcuseerd hebben, maar dat vind ik te gemakkelijk. Hij speelt met de toekomst van jonge spelers. Ik aanvaard zijn excuses dan ook niet."

  AA Gent-KV Oostende: Lawrence Visser

  Geen blunders voor Lawrence Visser, maar volgens Gent-coach Yves Vanderhaeghe wel een opeenstapeling van foute beslissingen. "Vanaf minuut 1 was de toon al gezet. Wij maken een overtreding en hij trekt meteen geel, zij maken een overtreding en hij houdt de kaarten op zak."

  "Ik heb me veel geërgerd. Als het publiek de naam van de scheidsrechter begint te roepen, dan weet je dat je geen goeie match hebt gefloten. Oké, dat waren fans van Gent, maar het was erg echt over."

  Zulte Waregem-Anderlecht: de videoref

  In het Regenboogstadion was het niet zozeer scheidsrechter Bram Van Driessche die de boter had gegeten, wel de videoref, die niet ingreep toen een goal van Zulte Waregem werd afgekeurd voor buitenspel. "Er was al wat discussie dat de videoref hier was (en niet bij Antwerp en Standard), maar dan moet die mens zijn rol wel vervullen."

  "De ref zei me dat hij het morgen eens zou bekijken. Ik had liever dat hij vandaag eens gekeken had. Wij verdienen niet om te winnen, maar als je scoort en de videoref maakt een fout... Dat is bijzonder jammer."