• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings houdt van zilver: na de Spelen ook tweede in schaatsmarathon

  Swings kan nog een zilver medaille in zijn prijzenkast hangen.

  In de eerste wedstrijd na zijn zilveren triomf op de massastart in Pyeongchang heeft Bart Swings opnieuw zilver veroverd in de Amsterdamse schaatsmarathon.

  Nu Swings zijn topvorm van de Olympische Winterspelen nog in de benen heeft, wil hij nog even genieten van het vriesweer in Europa. Hij schreef zich in voor de schaatsmarathon in Amsterdam: 125 rondjes of maar liefst vijftig kilometer snelschaatsen.

  En Swings mengde zich ook in de eindstrijd. Een ronde voor het einde kwam hij op kop in een groepje van zes. Hij ging ook als leider de laatste bocht in, maar was iets te voorzichtig. De Nederlander Simon Schouten profiteerde en troefde onze landgenoot af in de sprint.