• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys: "Van Aert bevestigt in de Strade Bianche zijn grote klasse"

  Van Aert kleurde de finale.

  0 / 0
  Wout van Aert heeft indruk gemaakt bij zijn eerste deelname aan de Strade Bianche. Dat zag ook Sven Nys. "Hij zal zich meer en meer willen profileren op de weg", zegt hij. "Maar ik denk dat hij in hart en nieren nog altijd crosser is."

  Wout van Aert kleurde samen met Romain Bardet de wedstrijd en reed uiteindelijk naar een knappe 3e plaats in zijn eerste Strade Bianche. "Hij heeft weinig moeite met positie kiezen, met de juiste koerstactiek goed aanvoelen", zag co-commentator Sven Nys.

  "Hij heeft totaal geen ervaring met dit soort wedstrijden en komt in een peloton met renners die niet zoveel hooi op de vork hebben genomen de afgelopen maanden. Wout is daarentegen al lange tijd in hoogvorm."

  "Vandaag bevestigt hij zijn grote klasse en bewijst hij dat hij misschien in staat was om deze wedstrijd te winnen. Hij heeft niks te verliezen, hij is jong en er wordt niet verwacht dat hij wint. Maar je moet dat wel omzetten en dat heeft hij vandaag op een heel leuke manier gedaan."

  "Denk dat hij in hart en nieren nog altijd crosser is"

  Zullen de andere wegrenners Van Aert nu meer in de gaten houden? "Het zal altijd moeilijker worden. Hij heeft zijn adelbrieven op tafel gelegd. Als Van Aert straks een aanval plaatst, zal er al sneller gereageerd worden."

  Opvallend: al tijdens de wedstrijd tweette Johan Museeuw dat Van Aert zich volledig op de weg moet richten. "Dat wordt nu een beetje opgedrongen", meent Nys. Het is vooral belangrijk wat hij zelf wil. Ik denk dat hij in hart en nieren nog altijd crosser is. Hij is ook wereldkampioen en wil die trui tonen. Al smaakt dit natuurlijk naar meer. Hij heeft zijn leeftijd mee en kan die overstap stelselmatig maken. Maar met het jaar zal hij zich meer en meer willen profileren op de weg."

  Museeuw vindt dat Van Aert zich volop op de weg moet richten: