• home
 • video
 • pas verschenen

  Sporza-sterren voor Strade Bianche: Van Aert haalt de shortlist

  Wat kan de wereldkampioen veldrijden tegen de wereldkampioen op de weg?

  Het Sporza-wielerpanel deelt ook dit voorjaar zijn sterren uit. Wie zijn de favorieten voor de Toscaanse klassieker op grindwegen? Bekijk het sterrenensemble hier.

  Het concept: wielerredactie kiest zijn favorieten

  De Sporza-wielerredactie mag voor elke belangrijke voorjaarsklassieker sterren uitdelen.

  Twee renners krijgen drie sterren achter hun naam, drie renners ontvangen twee sterren en vijf renners moeten het stellen met één ster.

  De grootste gemeenschappelijke deler levert dan de "Sporza-sterren" op.

  De Sporza-sterren voor Strade Bianche 2018

  Kwiatkowski en Sagan bovenaan

  Over de topfavorieten bestaat weinig twijfel. Tweevoudig winnaar Michal Kwiatkowski en Peter Sagan voeren de lijst aan, van bijna al onze mannen kregen ze de drie sterren.

  Greg Van Avermaet haalde de top 2 net niet, maar hijgt in de nek van het favorietenduo. Ook Zdenek Stybar wordt bestempeld als een grote kanshebber.

  Philippe Gilbert start eveneens op de tweede rij, maar kreeg toch duidelijk minder stemmen dan Kwiatkowski, Sagan, Van Avermaet en Stybar.

  Wat kan Wout van Aert?

  Wout van Aert kreeg op de valreep toch nog startrecht voor deze Toscaanse grindkoers en zou volgens onze kenners een rol moeten kunnen spelen. Renaat Schotte, Maarten Vangramberen, Ruben Van Gucht, Sven Nys en Carl Berteele hadden één ster in petto voor de wereldkampioen veldrijden.

  Ook Alejandro Valverde staat op de lijst. De Spanjaard won nog nooit in Siena en was vorige week wat ziekjes, maar Valverde haalde het rapport van Vangramberen, Van Gucht, Schotte en Vannieuwkerke.

  Wie viel uit de boot? Sonny Colbrelli, Gianni Moscon, Romain Bardet, Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin en Diego Ulissi sprokkelden niet voldoende stemmen.

  Live op Sporza

  U hoeft niets te missen van de Strade Bianche bij Sporza. Op onze website volgen wij de koers live met tekst. Vertrek om 10.45u. Vanaf 13.50u zijn er ook live beelden in onze livestream en op Eén met commentaar van Michel Wuyts en Sven Nys.

  Om 12.25u zenden we ook de ontknoping bij de vrouwen uit met commentaar van Ruben Van Gucht en Lieselot Decroix.