• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokroep van weg klinkt luider voor Van Aert na knalprestatie: "Dit smaakt naar meer"

  Wout van Aert knalde eerst over het grind, daarna op het podium.

  Wout van Aert was in de Omloop al een van de revelaties, in de Strade Bianche liet hij zien nu al mee te kunnen doen voor de prijzen. "Maar ik heb zelden zo afgezien", zegt Van Aert. "Ik voelde me lang de beste in koers, maar op het einde liep ik leeg."

  "Toonde nu de durf die ik in de Omloop niet had"

  "Na de Omloop was ik teleurgesteld, want na de koers zag ik hoeveel ik kans ik had gehad als ik meer durf had getoond", legt Wout van Aert zijn tactiek in de Strade Bianche uit. "Dat heeft vandaag meegespeeld."

  "In de Omloop was ik te afwachtend, nu is mijn aanvalslust beloond. Ik had ook niets te verliezen. Als ik met Bardet was teruggepakt, dan had ik mij toch laten zien en had ik mij ook geamuseerd."

  "Ik besef eigenlijk nog niet goed dat het gelukt is. Op het einde was ik kapot. Bardet en ik waren toch al op 50 kilometer van de finish vertrokken, maar ik heb te weinig op volume kunnen trainen om die inspanning te kunnen volhouden."

  "Ik voelde mij lang de beste in de wedstrijd, terwijl het eigenlijk al mooi was dat ik zo ver geraakt was toen ik met die toppers in dat eerste peloton onderweg was. Maar toen Tiesj ons achterliet, liep ik helemaal leeg. Ik heb nog alles gegeven om het podium te halen. Ik heb zelden zo afgezien."

  "Ambities op de weg? Ik spreek liever met de pedalen. Zoals nu"

  "Als ik terugkom naar deze Strade Bianche en ik heb die kilometers wél in de benen, dan kan ik die inspanning op het einde misschien wel volhouden."

  Volgens Johan Museeuw en Fabian Cancellara heeft Wout van Aert op korte tijd al genoeg bewezen om definitief over te stappen naar de weg. "Ik vind dat je eerst moet presteren voor je hoog van de toren kunt blazen over je ambities op de weg. Ik spreek liever met de pedalen. Dat is vandaag goed gelukt."

  "Uiteraard smaakt dit naar meer. Het zou raar zijn als ik nu zou zeggen: ik wil terug naar de cross. Maar dit is ook een heel specifieke wedstrijd."

  "De cross of de weg, het is sowieso een luxeprobleem voor mij. Als je nergens kunt volgen, is het veel moeilijker om een beslissing te nemen. Dit luxeprobleem is makkelijk op te lossen."