• home
 • video
 • pas verschenen

  Jamaicaanse bobsleebond: "Atlete op de Spelen testte positief"

  Jazmine Fenlator-Victorian en Carrie Russell schreven geschiedenis in PyeongChang.

  Een van de Jamaicaanse bobsleesters die geschiedenis schreven in PyeongChang, heeft bij een dopingcontrole vóór de Winterspelen positief getest. Dat zegt de voorzitter van de Jamaicaanse bobslee- en skeletonbond.

  Bondspreses Christian Stokes zegt dat hij op de hoogte is gebracht van een "bezwarende analyse": "Het is nog vroeg dag, maar hebben er vertrouwen in dat het goed afloopt."

  Het Jamaicaanse team, dat voor het eerst naar de Winterspelen ging 30 jaar na een Jamaicaanse mannenbob in Calgary 1988, bestond uit stuurvrouw Jazmine Fenlator-Victorian, een geboren Amerikaanse, en ex-sprintster Carrie Russell. Ze werden 19e op de Spelen.

  Om wie het gaat, is nog niet bekendgemaakt. De atlete zelf is op de hoogte gebracht door de internationale bond en moet een schorsing van 4 jaar vrezen, zegt Stokes.

  Zou gaan om clenbuterol

  Stokes lost geen details: "Daar kan ik momenteel niets over kwijt. Maar de verboden lijst is lang en er zijn veel manieren hoe iets in je lichaam belandt: bewust of onbedoeld of gewoon door het dagelijkse leven. We zoeken nu uit wat er in dit geval gebeurd is."

  De positieve test gebeurde bij een controle voor de Spelen op 13 januari in Zwitserland. Volgens een andere bron in deze zaak zou het A-staal sporen van het steroïde clenbuterol bevatten. Het B-staal moet nog onderzocht worden.