• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Goffin in Indian Wells en Daviscup: "Oog nog niet hersteld"

  Goffin kreeg half februari een bal in zijn oog in Rotterdam.

  Het oog van David Goffin is dan toch nog niet voldoende hersteld. De Belg moet passen voor Indian Wells en de Daviscup. "Ik heb nog enkele dagen nodig om 100 procent te zijn."

  Goffin moest in de halve finale van Rotterdam de strijd staken tegen de Bulgaar Dimitrov, nadat hij ongelukkig een bal vanaf zijn racket in zijn oog gekatapulteerd had.

  De beste Belg liet ook verstek gaan voor het ATP-toernooi van Marseille, maar sprak de hoop uit op een snel herstel. Maar blijkbaar toch niet snel genoeg om nu al te hervatten in het toptoernooi van Indian Wells. Ook de Daviscup-confrontatie met de VS laat hij aan zich voorbijgaan.

  "Ik moet toegeven dat mijn zicht nog niet volledig hersteld is", schrijft hij op Twitter. "Ik heb nog enkele dagen nodig om opnieuw 100 procent te zijn. "Ik zal waarschijnlijk wel terug zijn in Miami, maar moet daarna terug naar Europa om mijn oog te laten controleren en zal dus niet kunnen spelen in de Daviscup."

  Met Indian Wells mist Goffin het eerste Masters 1000-toernooi van het seizoen, waar veel punten te rapen vallen voor de ATP-ranking. Door zijn forfait valt hij waarschijnlijk uit de top 10, maar dat hangt af van het resultaat van zijn concurrenten.

  Tweet: