• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Grote vraag of Kara dit seizoen nog zal spelen"

  Kara Mbodj herstelt nog steeds van een operatie aan zijn knie.

  Anderlecht kan ervaren spelers gebruiken om Play-off I aan te vatten, maar op Kara Mbodj hoeft Vanhaezebrouck niet snel te rekenen. "We zien nog steeds geen positieve vooruitgang."

  Anderlecht kan voor de verplaatsing naar Zulte Waregem nog steeds niet rekenen op Boeckx, Najar, Onyekuru en Kara. "Najar evolueert goed, hopelijk kunnen we hem in de loop van de play-offs brengen", zei coach Hein Vanhaezebrouck. "Onyekuru heeft nog enkele weken nodig."

  "Of we Kara gaan zien in de play-offs? Dat valt af te wachten. Zijn knie wordt al acht weken behandeld in Spanje, maar we zien nog geen positieve vooruitgang. Ik ben ervan overtuigd dat Kara er niet zal zijn bij de start van de play-offs. Het is zelfs de vraag of we hem dit seizoen nog zullen zien."

  Na de 5-3-overwinning tegen Moeskroen kon er toch weer een glimlach van af bij Vanhaezebrouck. "De sfeer is goed, maar voor een echt goed gevoel hebben we nog een overwinning nodig. Nu moeten we de laatste wedstrijden op een positieve manier proberen af te sluiten."

  Anderlecht op ministage naar Spanje "om solide groep te creëren"

  Daags na de laatste wedstrijd tegen Antwerp op speeldag 30 trekt Vanhaezebrouck met zijn troepen naar de zon. "Vijf dagen naar Spanje, we gaan ernaartoe om een solide groep te creëren", hint de coach vooral op teambuilding.

  "Hier in België kun je niet uitgaan van goed weer, in maart kan het nog altijd vriezen. De zon zal ons sowieso deugd doen. Natuurlijk zullen we er ook wel wat op fysiek en op andere zaken trainen, maar de focus ligt op de groep."

  Bekijk hier de volledige persconferentie van Vanhaezebrouck: