• home
 • video
 • pas verschenen

  Toestand van koerscommissaris die aangereden werd op WK is stabiel

  De scratch op het WK baanwielrennen in Apeldoorn lag even stil.

  Op het WK baanwielrennen werd de scratch, het eerste onderdeel van de omnium bij de vrouwen, stilgelegd, nadat een koerscommissaris was aangereden door twee rensters. Hij werd op een draagbaar weggevoerd. Ondertussen is de toestand van de man stabiel. Hij blijft wel in het ziekenhuis voor verzorging.

  Bij een valpartij tijdens de scratch bij de vrouwen kwam een rugnummer op de piste terecht. Een wedstrijdcommissaris wou het obstakel van de baan halen, maar had enkel oog voor het peloton. De man had niet gezien dat er twee rensters waren weggesprongen.

  De koerscommissaris werd omvergereden en bleef roerloos liggen langs de piste. De medische hulpdiensten schoten meteen te hulp en na wat een reanimatie leek, werd de man afgevoerd op een draagbaar. Ook de betrokken renster werd met een rolstoel weggevoerd. De scratch kon nadien wel worden hervat. 

  Lange tijd was er onduidelijkheid over de toestand van het slachtoffer. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en zijn toestand is intussen stabiel. Hij wordt nog onderzocht en verzorgd. De man blijft zeker ook vannacht nog in het ziekenhuis .

  Tweet: