• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Limbombe verlengt contract bij Club Brugge tot 2021

  Limbombe slaat dit seizoen gensters bij Club.

  Club Brugge heeft de verbintenis van Anthony Limbombe opengebroken. De 23-jarige flankaanvaller is een van de sterkhouders dit seizoen bij blauw-zwart.

  Anthony Limbombe speelt sinds de zomer van 2016 in het Jan Breydelstadion. Destijds ondertekende hij een contract voor vier seizoenen. Die verbintenis heeft Club Brugge tot grote tevredenheid van Limbombe opgewaardeerd.

  Limbombe speelde zich snel in de gratie van de supporters, maar wist toch vooral dit seizoen onder Ivan Leko te overtuigen, met vijf doelpunten en zeven assists.

  "Het doet deugd dat het bestuur, de staf en de hele ploeg vertrouwen hebben in mij en dit tonen met deze contractverlenging", zegt Limbombe.

  "Vorig seizoen had ik enkele moeilijkere maanden met mijn blessure, maar ik ben weer op niveau gekomen dankzij de steun van de hele club. Dit jaar voel ik mij fysiek top."

  "We hebben dit jaar als team al mooie dingen bereikt, maar we zijn er nog lang niet, al moeten we niemand vrezen en er vol voor blijven gaan."

  CEO Vincent Mannaert: "Deze contractverlenging is een beloning voor de evolutie die Anthony doormaakte. Als jonge Belg heeft hij alles wat een moderne flankspeler nodig heeft: snelheid, uithoudingsvermogen, een individuele actie en ook nog eens scorend vermogen."

  Limbombe ontbolsterde in Nederland

  Anthony Limbombe maakte onder Frank Vercauteren bij KRC Genk op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League. De Mechelaar van Congolese origine vond in januari 2014 op huurbasis onderdak bij Lierse. In de daaropvolgende zomer verkaste hij voor drie seizoenen naar de toenmalige Nederlandse tweedeklasser NEC. Met 14 doelpunten en 9 assists leidde Limbombe de club uit Nijmegen naar de Eredivisie.