• home
 • video
 • pas verschenen

  Koekelkoren en Van Walle sneuvelen in 1/16e finales World Tour: "Niveau niet gehaald"

  Koekelkoren en Van Walle verloren in twee sets.

  Het Belgische beachvolleybalduo Dries Koekelkoren en Tom Van Walle is uitgeschakeld in de vijfsterren-World Tour in Fort Lauderdale (VS). Ze raakten niet verder dan de 1/16e finales en eindigden finaal 17e.

  Koekelkoren en Van Walle hadden hun twee poulewedstrijden gewonnen en kregen zo een ticket voor de zestiende finales. Maar die eerste wedstrijd op de hoofdtabel was meteen ook het eindstation. Het Letse duo Samoilovs/Smedins was te sterk in twee sets: 21-14, 21-19.

  Koekelkoren was eerlijk in zijn reactie: "We haalden ons beste niveau niet. Onze rally's waren slordig en we maakten onze kansen niet af. Zo maakten we het onszelf moeilijk tegen een topteam. Samoilovs en Smedins hadden ook een goed tactisch plan, waardoor ik veel werd afgeblokt."

  "We anticipeerden te laat en hadden het moeilijk om een oplossing te vinden. Dat is zeker een werkpunt. Ook aan onze service is nog werk, zodat die weer op het niveau komt van vorig jaar. In Doha volgende week willen we al verbetering zien."

  "We verzamelen met deze 17e plaats 480 punten, dat is niet slecht. Toch overheerst de ontgoocheling, want we mikten op de top 10."

  Tweet: